Educație

"Intentia de copiere la bacalaureat se va pedepsi cu eliminarea"

Gabriela Draghici
26 aug 2011 3227 vizualizări
Atrag atentia cei din Comisia judeteana de examen u luni incep probele scrise

Probele orale ale celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat s-au incheiat ieri, cu proba de evaluare a competentelor digitale. Din cei 137 de candidati inscrisi, in cele doua zile de examen, 25-26 august, s-au prezentat 110 de elevi. In urma evaluarii, nici unul dintre cei prezenti nu a fost apreciat cu calificativul “experimentat”, in timp ce doar 10 au primit nivelul “avansat”. Jumatate dintre cei prezenti, 56 la numar, au obtinut nivelul “mediu” si 44 “incepator”. Comisia Judeteana de Bacalaureat a stabilit pentru duminica, de la ora 10.00, o sedinta de instruire cu profesorii din comisiile de examen. Luni, 29 august, bacalaureatii vrinceni vor da piept cu prima proba scrisa, la limba si literatura romana, unde s-au inscris 904 candidati. Oficialii ISJ fac un apel la candidati sa se abtina de la tentativele de frauda, cum s-a intimplat in prima sesiune. Atunci, sapte elevi au fost eliminati din examen pentru ca au fost prinsi cu fituici si telefoane mobile la purtator si vor fi nevoiti sa sustina Bac-ul abia in toamna anului viitor. “Tinem sa precizam ca este interzisa patrunderea elevilor in centrele de examen mai tirziu de ora 8.30 si ca nu au voie sa patrunda in incinta cu manuale, telefoane mobile sau orice alte materiale care ar putea servi ca surse de inspiratie. In cazul in care o vor face, acestia vor fi eliminati din examen. Ei trebuie sa stie ca vor fi eliminati chiar daca nu le vor folosi. Intentia se va pedepsi cu eliminarea. Le uram succes si multa inspiratie, dar din memorie”, a precizat vicepresedintele comisiei judetene de examen, inspectorul scolar Ion Ionascu. Oficialii ISJ transmit ca vor fi suficienti supraveghetori in centrele de examen. Bacalaureatul de toamna continua pe 31 august, cu proba obligatorie a profilului. (Gabriela DRAGHICI)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.