Educație

Cinci scoli si doua gradinite spun "adio" personalitatii juridice

Gabriela Draghici
22 aug 2011 5145 vizualizări
Longinescu”, care risca sa isi piarda personalitatea juridica din lipsa de elevi Potrivit retelei scolare definitivate conform noii Legi a Educatiei, cinci scoli si doua gradinite din judet isi vor pierde statutul juridic incepind cu 1 septembrie 2011, si implicit, directorii acestor unitati vor trece la catedra

Gradinitele care isi vor pierde personalitatea juridica sint Gradinita nr. 10 Focsani (director Olia Toader) care va fi intra in structura Gradinitei nr. 13 (director Oana Monica Negoita) si Gradinita nr. 21 (director Ionica Ivu) care va intra in structura Gradinitei nr. 8 (director Claudia Nicolaie). Scolile care isi vor pierde personalitatea juridica sint Scoala Vizantea Manastireasca (director Sorin Mihail Leica), Scoala Faraonele (director Mihaela Partenie), Scoala Batinesti (director Aurelian Sibechi), Scoala Anghelesti (director Gelu Chiticaru) si Scoala Lespezi (director Maura Iacob). Unitatile carora le va reveni personalitatea juridica sint Vizantea Razaseasca (director Toader Holban), Virtescoiu (director Neculai Saigau), Tifesti (director Monica Nechita), Ruginesti (director Mariana Lungu) si Homocea (director Vasile Hozit). Totodata, de la 1 septembrie, Gradinita nr. 3 Focsani va trece in subordinea Grupului Scolar „G. G. Longinescu”, decizie luata de conducerea ISJ Vrancea in baza riscului Grupului Scolar de a-si pierde personalitatea juridica din lipsa de elevi. Astfel, Ligia Georgescu, directoarea Gradinitelor nr. 2 si 3 din Focsani, va servi drept director doar pentru Gradinita nr. 2, iar Stefan Moraru, directorul Grupului Scolar, va prelua friiele ambelor unitati. Proiectul a fost aprobat si in Consiliul Local al municipiului. In ceea ce priveste scolile care isi vor pierde statutul juridic, acestea nu vor fi desfiintate, insa exista posibilitatea comasarii unor unitati pentru a reduce pe cit posibil invatamintul simultan. „In noua lege a Educatiei se prevede un numar mai mare de elevi pe care trebuie sa ii aiba o scoala pentru a avea personalitate juridica. Din septembrie 2011 vor mai avea personalitate juridica doar cele cu minim 300 de elevi. In cazul gradinitelor, limita minima este de 150 de prescolari si anteprescolari”, ne-a spus inspectorul scolar general Stan Rogoz. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
lala, acum 4638 zile, 11 ore, 27 minute, 16 secunde
Este bine sa nu uiti niciodata de unde ai plecat! Sa stai 18 ani director este prea mult! Si apropo de numele mentionat mai sus... sa se impace cu gandul ca orice ar un sfarsit!
jana, acum 4638 zile, 11 ore, 39 minute, 47 secunde
sa nu ii luati personalitatea juridica dnei Georgescu caci a doua zi o inmormantati
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.