Educație

Managerii din invatamint, la concurs

Camelia Stănilă
4 mar 2006 1055 vizualizări
Inspectoratul Scolar Judetean a declarat vacante 55 posturi de director si 10 de director adjunct. Inscrierile incep de luni.

Managerii din invatamint se vor prezenta, in sfirsit, la concurs. Inspectoratul Scolar Vrancea a stabilit ieri data testarii cadrelor didactice care doresc sa conduca o unitate de invatamint, pentru perioada 3- 14 aprilie. ISJ a declarat vacante 55 de posturi de directori si 10 de directori adjuncti, in scolile conduse pina acum de directori numiti cu delegatie sau acolo unde mandatele managerilor au expirat. Inscrierile vor incepe chiar de luni si vor fi finalizate pe 24 martie. De altfel, posturi de directori au fost scoase la concurs doar in scolile care urmeaza sa ramina cu personalitate juridica, dupa reorganizarea retelei scolare. Lista posturilor disponibile, tematica, bibliografia de concurs, criteriile de evaluare a proiectului de dezvoltare institutionala, precum si metodologia de concurs sint afisate la sediul ISJ Vrancea. Printre posturile vacante se numara cel de director la Liceul Pedagogic, dar si cel de adjunct, odata cu expirarea mandatului profesoarei Lamiita Serban. Se mai cauta director la Grupul Scolar de Transporturi Auto si Grupul Scolar Vidra. De asemenea, la concurs au mai fost scoase functiile de adjunct la Colegiul National "Unirea", Grupul Scolar de Electrotehnica, Liceul "Emil Botta" Adjud, Liceul "D. Zamfirescu" Odobesti, precum si de la Scolile generale nr 1, 3 si 9 din Focsani. Si ambele posturi de conducere de la Grupul Scolar Dumitresti au fost declarate vacante, dupa ce directorii au fost schimbati in toamna anului trecut. O astfel de testate a managerilor din sistem nu a mai fost organizata din toamna lui 2004. Dupa o consultare cu sindicatele, metodologia concursului a fost revizuita si data publicitatii in luna ianuarie. Pe linga modificarea unor comisii, a fost reintrodusa si prevederea conform careia, la data sustinerii concursului, candidatii trebuie sa aiba virsta cu cel putin 4 ani mai mica decit virsta maxima de pensionare. O astfel de prevedere, eliminata in 2004, a permis si unor directori din Vrancea sa mai concureze pentru un mandat, un caz concludent fiind cel al lui Ilie Verdes, de la Liceul "G.G. Longinescu" Focsani. La concursul din aprilie 2006, dascalii vrinceni vor putea concura, in acelasi timp, pentru posturile din mai multe unitati de invatamint. Candidatii vor trece prin trei probe, respectiv evaluarea CV-ului, prezentarea proiectului de dezvoltare institutionala si un interviu pe teme de legislatie scolara si management educational. Pentru a cistiga postul, viitorii manageri trebuie sa obtina 90 din cele 140 de puncte posibile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.