Educație

Cuzistii sustin accesul femeii la educatie

Gabriela Draghici
13 mai 2011 810 vizualizări
La sfirsit de an scolar, Colegiul National Al. I. Cuza a raspuns invitatiei organizatiei Salvati Copiii de a desfasura actiuni educative in cadrul Campaniei Globale pentru Educatie, eveniment organizat la nivel national cu scopul de a spori constientizarea importantei educatiei pentru toti copiii lumii

Editia din acest an a campaniei are ca tema educatia pentru fete si femei, pornind de la consecintele neparticiparii la educatie a acestor categorii de persoane. Cuzistii vor pune capat proiectului astazi, dupa o saptamina de dezbateri. Profesoara Teodora Bentz, initiatorul proiectului, si psihologul Margareta Modrea au pregatit materiale instructiv-educative, in format electronic, pe care le-au distribuit tuturor dirigintilor, care a fost prezentat si dezbatut la clase. "Acest material contine un argument in favoarea necesitatii dezbaterii problemelor pe care le intimpina femeia din societatea contemporana si patru montaje power-point, ilustrare a importantei educatiei tuturor fetelor si femeilor. Elevii cuzisti au vizionat aceste materiale si au inteles, prin intoarcerea in diferite momente semnificative ale istoriei universale, cit de greu si-au cistigat femeile dreptul la educatie si afirmare. Impresionante au fost si marturiile unor femei de etnie roma, informatiile despre discriminarea de gen, biografiile sintetice ale unor femei din Romania, modele pozitive sau negative, sau reflexiile finale despre rolul femeii in familie si societate", a spus profesoara Bentz. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.