Educație

Abramburica iI va interpela pe Boc pentru internatul din Reghiu

Iulia Crețu
3 nov 2009 1119 vizualizări
Pentru constructie a fost alocata suma de 200.000 de lei, mai mult decit insuficienta

Fostul ministru PSD al Invatamintului, Ecaterina Andronescu, s-a aratat surprinsa la Focsani, simbata, la vizita prezidentiabilului Mircea Geoana, cind reporterii i-au spus ca internatul scolar din comuna Reghiu este tot o paragina. Andronescu a fost la inceputul verii, in urma unei campanii Realitatea TV la Piscul Reghiului, pentru a gasi solutii pentru elevii care fac naveta din satele indepartate ale comunei, in total zeci de elevi. Propunerea si, in acelasi timp, promisiunea de atunci de a reabilita internatul din comuna de munte a ramas un punct nerealizat al ministrului social democrat. Desi s-au alocat bani pentru studiul de fezabilitate, gindurile bune ale guvernantilor pentru pustoaicele din Piscul Reghiului aici s-au oprit. "Ce rau imi pare"¦ Ii voi face o interpelare domnului Boc", s-a limitat sa ne raspunda fostul ministru al Educatiei in drum spre Festivalul Vinului. Nici internatul scolar, dar nici electrificarea catunului nu au fost realizate la Reghiu. Pe de alta parte, inspectorul scolar general, Iordache Bostan, sustine ca la internatul Reghiu a fost alocata suma de 200.000 de lei. "Pina acum s-au alocat 2 miliarde de lei vechi si, din cite stiu eu, s-a inceput constructia. Sa speram ca la anul, pina pe 15 septembrie, se va finaliza", a precizat Bostan. Seful ISJ spune ca investitiile la internat sint de circa 1 milion de lei si ca anul acesta nu prea mai sint sperante pentru primirea unor noi sume de bani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.