Educație

Hirjoneala cu spray lacrimogen K.O.

Raluca Manolache
11 dec 2008 931 vizualizări
Elevul ranit este internat la Spitalul din Focsani, insa familia nu a depus plingere impotriva colegului de clasa care a folosit spray-ul iritant

Elevii sint din ce in ce mai inventivi atunci cind vine vorba de o "razbunare". Un elev de la Scoala "Stefan cel Mare" a simtit acest lucru pe ochii sai cind un coleg de clasa i-a dat cu spray lacrimogen in fata. Totul s-a intimplat pe 8 decembrie cind patru colegi de clasa a VIII-a au chiulit de la ore si au mers la un internet caffe din apropierea scolii pentru a se juca. La un moment dat, doi dintre pusti s-au luat la harta, cel mai probabil din cauza jocului si injuriilor generate de scor. Astfel, Gabriel A. a scos din buzunar un spray iritant si l-a folosit fara retinere. "Pe 8 decembrie am fost sesizati prin numarul 112 despre faptul ca patru elevi au avut un conflict in afara unitatii scolare. In urma verificarilor s-a stabilit ca acestia au absentat nemotivat intre orele 15.00-16.00, perioada in care au mers la un internet caffe. Pe fondul unor neintelegeri intre doi elevi, s-a folosit un spray iritant", a declarat comisarul sef Mariana Apostol, ofiterul de presa al Politiei. Elevul ranit a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani fiind internat in sectia de oftalmologie, cu "arsura chimica la ochi". In acest moment se afla sub tratament. Pe fir au intrat si politistii care deja l-au sanctionat pe Gabriel A. cu o amenda la Legea 61/1991, pentru "aruncarea asupra unei persoane cu substante iritant-lacrimogene". Oamenii legii urmeaza sa vada de ce avea asupra lui acel spray si de unde l-a procurat. Fapta nu a fost trecuta cu vederea nici de profesori, care au discutat problema la ora de dirigentie. Pentru moment, conducerea scolii a decis sa nu aplice sanctiuni, pina la solutionarea anchetei. Totodata, reprezentantii scolii nu au dorit nici sa dea declaratii publice despre incident, motivind ca acesta nu a avut loc in scoala. Au mentionat insa ca nota la purtare a elevilor va fi scazuta. Familia baiatului ranit nu a depus pina acum plingere la Politie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.