Educație

Grupele de gradinita au acaparat Scoala nr. 7

Camelia Stănilă
4 sep 2008 1230 vizualizări
Desi unitatea este in plina reabilitare, ISJ nu a gasit alta solutie pentru sase grupe de gradinita u Scoala nr. 7 va fi nevoit sa invete in doua schimburi, mai ales ca s-a preconizat si depasirea planului de scolarizare la clasa I u in unitate vor fi mutate si doua grupe de la Gradinita nr. 15, dupa ce ISJ si Primaria nu a ajuns la o intelegere cu Adriana Lescovar, pentru mutarea gimnastelor

Scoala nr. 7 Focsani devine de la 15 septembrie "adapost" pentru prescolari. Cum autoritatile locale si Inspectoratul Scolar nu au gasit alte solutii viabile, nu mai putin de sase sali de clasa ale unitatii vor fi "confiscate", pentru a-i putea gazdui pe prichindeii de la Gradinitele nr. 15 si 23. Desi unitatea este in plina reabilitare si renuntase deja la doua sali, acum va fi nevoie ca elevii sa invete in doua schimburi. Astfel este putin probabil ca lucrarile de reparatii sa se poata derula in ritm normal. Primarul Decebal Bacinschi si inspectorul general Iordache Bostan au stat din nou la sfat, ieri, si au decis mutarea la Scoala nr. 7 si a celor doua grupe de la Gradinita nr. 15, in conditiile in care nu s-a ajuns la un consens cu antrenoarea Adriana Lescovar, pentru eliberarea spatiului in care sint gazduite gimnastele "Exista solutia ca gimnastele sa fie mutate la Autogara, in fosta Gradinita 24 de pe strada Dinicu Golescu nr. 15, insa doamna Lescovar nici nu a vrut sa vada spatiul. Pe de alta parte, spatiul pe care il detine la Gradinita 15 este ocupat legal, printr-o decizie a Primariei din 2006, Prin urmare propunerea de a muta gimnastele era valabila doar cu acceptul dnei Lescovar, in caz contrar aceasta putind actiona in instanta Primaria. Noi am incercat sa o convingem, pentru ca ar fi fost mai bine ca gradinita sa fie gradinita, asa cum a fost proiectata. Acum insa n-a ramas decit cealalta solutie, sa alocam doua spatii la etajul 1 al Scolii nr. 7", a afirmat inspectorul general Iordache Bostan, mentionind ca a mers cu reprezentantii Primariei la fata locului, pentru a vedea salile si stadiul reparatiilor. Seful ISJ a mai mentionat ca a primit acceptul directorului Marin Strapciuc, fiind vorba doar de o solutie provizorie pentru un an, iar astazi va semna si o decizie pentru ca spatiile sa poata fi pregatite pentru prescolari. Cele doua spatii la care a facut referire seful invatamintului erau deja propuse pentru a fi date Gradinitei nr. 23, insa pentru aceasta unitate se vor lua alte doua sali la parter, in apropierea celor deja amenajate.


Grupele de gradinita dau peste cap lucrarile


Scoala nr. 7 Focsani este cea mai veche unitate gimnaziala din Focsani, fiind data in folosinta in 1961, insa pina acum nu a beneficiat de nici un fel de reparatii. Desi banii au venit cu tiriita, unitatea este acum un intreg santier. Firma care executa lucrarile, ESG Construct Focsani, s-a pus pe treaba si a facut reparatii in avans, pentru ca elevii sa aiba macar salile de la parter in ordine, la 15 septembrie. Pe linga cele doua sali date Gradinitei nr. 23, saptamina trecuta erau finalizate doar cele 4 sali de la etaj destinate claselor de step by step, care oricum nu vor putea fi utilizate in schimbul de dupa-amiaza. "Am predat cele doua sali pentru Gradinita nr. 23 de la jumatatea lunii iulie, pentru ca a fost nevoie si de o receptie tehnica. Pentru a elibera spatiile am mutat chiar si biblioteca, pe care am amenajat-o dupa ultimele standarde. Am muncit 6 luni si am investit 14 mii lei acolo", a mentionat directorul Scolii nr. 7, Marin Strapciuc. Acesta a fost bulversat de vestea ca prescolarii ar mai putea lua inca doua sali la parter, in conditiile in care normele sanitare nu permit ca elevii si prescolarii sa foloseasca aceleasi spatii. Acum, insa, cu inca doua grupe in plus, situatia este inevitabila. "Am primit acceptul ASP si vom lua doua sali in continuarea bibliotecii. Acesta nu va fi mutata, pentru ca acolo e liniste si nu se perturba activitatea de la gradinita", a mentionat seful ISJ. Acesta spune ca intr-un an se va clarifica si situatia cu spatiul de la Gradinita nr. 15, pentru Clubul Sportiv de Gimnastica avindu-se in vedere chiar un proiect nou, de construire a unui spatiu de cazare chiar linga sala de antrenamente.


Noua sali, la 17 colective de elevi


Desi responsabilii din invatamint sint optimisti in privinta derularii orelor de curs in bune conditii, lucrarile de la Scoala nr. 7 nu vor fi finalizate pina la 15 septembrie. "Se lucreaza in ritm alert si am primit promisiunea ca la 15 septembrie vom fi gata cu parterul. Cu etajul nu avem cum, caci numai pina se usuca o sapa dureaza doua saptamini. Si asa avem datorii de 700 mii lei la constructor, lucrarile se fac pe cheltuiala lui. Abia asteptam banii pe hotarirea de Guvern, caci la stadiul actual salile nu pot fi date in folosinta", a adaugat directorul Marin Strapciuc. Banii alocati de Guvern saptamina trecuta nu au ajuns inca in teritoriu. La Scoala nr. 7 a fost facut deja acoperisul si instalatia termica, insa lucrarile includ si schimbarea integrala a timplariei, a instalatiei electrice, parchetului si grupurilor sanitare. Unitatea are 16 sali de clasa, din care una este deja ocupata de biblioteca, iar sase vor ajunge la gradinite, conditii in care restul vor trebui impartite intre cele 17 colective de elevi. "Avem sapte clase V- VIII si 10 de I-IV. La clasa I avem deja inscrisi cite 26 elevi la clasa, dar copiii continua sa vina. Si anul trecut am intimpinat aceeasi situatie, sigur vom depasi planul de scolarizare si vom constitui o clasa I in plus. Daca am fi avut spatiu excedentar nu ar fi fost o problema sa cedam din spatii, insa acum ne este greu. Copii sint, daca nu erau inchiriam si noi spatiile si atrageam niste fonduri", a mai explicat situatia scolii directorul Strapciuc. Pina una alta, unitatea va trebui sa functioneze in doua schimburi si sa continuie si lucrarile incepute, desi nu e tocmai usor. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739414 zile, 6 ore, 7 secunde
In sfirsit se aud lucruri bune.Gimnastele isi vor putea vedea de treaba.Pentru asta,ste adevarat,a trebuit sa se gindeasca,sa se miste sa se agite si sa se impinga lucrurile de la spate sa se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.