Educație

Inscrierile la gradinite, oficial din 3 iunie

Camelia Stănilă
23 mai 2008 892 vizualizări
Startul oficial al inscrierilor la gradinite va fi dat pe 3 iunie, conform dispozitiilor date de Ministerul Educatiei, aceasta cu toate ca multe din gradinite au deja locurile rezervate pentru micutii care vor intra in rindul prescolarilor din toamna.

Multe unitati cu program prelungit au deja liste de asteptare ce nu pot fi onorate

Nota primita ieri de Inspectoratul Scolar arata ca perioadele de inscriere vor fi stabilite de conducererea unitatilor de invatamint, prin consultarea inspectorului de specialitate, acestea trebuind si afisate la loc vizibil. "Pentru asigurarea transparentei acestui proces, conducerile unitatilor de invatamint prescolar sint rugate sa afiseze perioadele in care gradinita este inchisa pentru reparatii sau igienizari, capacitatea gradinitei, numar de copii aprobat prin planul de scolarizare, numarul de copii inscrisi sau reinscrisi, zilnic. Fie ca e vorba de inscriere sau reinscriere, conditiile si termenele sint aceleasi pentru copiii de 6 ani care opteaza pentru grupa pregatitoare", a precizat Iordache Bostan. Acesta a explicat ca precizarile ministerului au venit si in contextul miscarii personalului didactic ce intra in linie dreapta, cit si a zonelor cu populatie densa si a dreptului parintilor de a alege gradinita cea mai potrivita pentru copilul sau. Astfel, seful ISJ a mentionat ca micutii inscrisi neoficial pina la aceasta data ar trebui reinscrisi la gradinite, mai ales ca unii au dosare chiar la mai multe unitati. "La sedinta cu inspectorii de luni vom prelucra aceasta nota si vom verifica cum este pusa in aplicare. Vrem sa vedem exact si citi copii nu pot fi cuprinsi", a adaugat Bostan. (Camelia STANILA)


"Toti la gradinita, toti in clasa I"

Ministerul Educatiei si-a aratat disponibilitatea de a demara un nou proiect in beneficiul elevilor din comunitatile de etnie roma, pentru a diminua abandonul scolar. In cadrul proiectului "Toti la gradinita, toti in clasa I", Inspectoratul Scolar va putea propune activitati pentru localitati cu cel putin 15 romi cu virsta de 6-8 ani, ce urmeaza a fi inscrisi in clasa I in septembrie. Proiectul propus de MECT va fi implementat pe parcursul a 11 luni, pina in iunie 2009. "Noi avem experienta proiectului Phare si acesta ar veni ca o completare, pentru ca avem localitati ce nu au fost cuprinse. Ne ajuta. Avem romi in Adjud, Panciu, la Domnesti, Corbita sau Ploscuteni. Trebuie sa stabilim locatiile prioritare din punct de vedere al abandonului scolar. Pina pe 27 mai trebuie sa confimam in scris daca participam. Speram sa si cistigam un astfel de proiect", a spus seful ISJ, Iordache Bostan. Si in cadrul acestui proiect se vor putea organiza activitati de tipul "gradinita estivala" sau "scoala dupa scoala". (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739411 zile, 17 ore, 13 minute, 3 secunde
PD-L va incerca fara efort in saptamana urmatoare sa zica ca TU omule de rand esti BUMERANGUL si ca poti sa votezi altceva, adica ce vor ei: PD-L, nu va lasati manipulati, incearca cu mesaje citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.