Educație

Eleva nu trebuie transferata, ci integrata in colectiv

Camelia Stănilă
22 ian 2008 1507 vizualizări
ISJ a luat atitudine in cazul elevei Andreea Constantinescu de la Scoala "Duiliu Zamfirescu", care a fost jignita de colegi

Inspectoratul Scolar a facut apel la intelegere si toleranta in cazul elevei Andreea Constantinescu, clasa a V-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, in urma incidentului in care a fost jignita de colegi, care ajunsesera sa spuna ca mama ei este prostituata in Italia. Conducerea ISJ a fost sesizata de bunica Andreei, Georgeta Avramescu, deoarece nepoata sa este terorizata de colegii de clasa. Fata de 11 ani este crescuta in plasament, astfel ca responsabilii din invatamint au facut apel si la situatia ei speciala, pentru a fi integrata in colectiv si ajutata de psihologul scolii, in eliminarea conflictelor cu colegii de clasa. "Gilceava" elevilor a luat amploare, ajungind chiar si in presa centrala, dupa ce au iesit la iveala si aspectele legate de violente fizice intre elevi, ba chiar parintii solicitasera Inspectoratului Scolar mutarea fetei, pe motiv ca ea ii provoaca pe cei din jur. Conducerea Scolii "Duiliu Zamfirescu" sustine insa ca spiritele s-au calmat, in urma discutiilor cu cadrele didactice, parintii si elevii. Dupa cum a precizat directorul Laurentiu Tibrea, tinerii care i-au adresat jigniri Andreei au fost deja avertizati verbal, iar saptamina viitoare vor intra in discutia Colegiului Profesoral al scolii, care va decide daca ii va sanctiona cu scaderea notei la purtare.


Consiliere cu psihologul scolii


Reprezentantii ISJ au atras atentia ca solutia transferarii elevei nu este cea mai buna. "Pe 17 ianuarie a avut loc o discutie cu parintii, la care bunica fetei a refuzat sa participe. Se pare ca parintii sint nemultumiti de comportamentul elevei, dar indrumati de conducerea scolii, doresc sa o ajute, sa fie toleranti, sa colaboreze cu familia. S-au luat deja masuri de integrare in colectiv, de consiliere din partea psihologului scolii", a afirmat ieri inspectorul general Iordache Bostan, precizind ca i s-au cerut lamuriri chiar de la Ministerul Educatiei in legatura cu acest caz, dupa ce simbata a fost mediatizat la nivel central. Si directorul Laurentiu Tibrea ne-a spus ca lucrurile au intrat in normal. "Am incercat sa-i lamurim pe parinti. Fata vine la scoala, este tratata poate cu o mai mare atentie de catre colegi. Andreea are o situatie speciala, de aceea trebuie mai multa intelegere, insa si amploarea care s-a dat acestui caz nu face bine elevilor, profesorilor. Nici inainte nu a fost marginalizata, fata a fost inclusa in toate actiunile desfasurate cu clasa", a mentionat si Laurentiu Tibrea. De altfel, acesta a trimis ieri o adresa direct ministrului Cristian Adomnitei, prin care i-a adus la cunostinta situatia din scoala. "Simbata cazul a aparut in Adevarul si am vrut ca dl. ministru sa aiba cit mai repede o explicatie vizavi de cele relatate", a adaugat Tibrea. Aceasta adresa l-a pus insa rau in ochii sefului ISJ, Iordache Bostan, care a considerat ca directorul Scolii "Duiliu Zamfirescu" nu a respectat ierarhia. "A trecut peste ISJ, a trimis adresa ministrului fara sa ma intrebe. Consider ca este o lipsa de incredere in ISJ. Acum, daca si-ar da demisia, i-as aproba-o pe loc, desi nu cred ca mai vine cu ea", a spus Bostan, referitor si la tentativa lui Tibrea de a-si da demisia, toamna trecuta, pe care seful ISJ nu i-a aprobat-o. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.