Educație

Proiect de gastronomie la Colegiul ”Gheorghe Asachi” din Focşani

Alexandra TĂTARU
15 nov 2016 1386 vizualizări
Un proiect de gastronomie s-a derulat la Colegiul „Asachi” în pateneriat cu experţi germani u elevii şi profesorii implicaţi au învăţat termeni şi tehnici noi din gastronomie

Vineri, 11 noiembrie 2016, la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” din Focşani a avut loc diseminarea proiectului „Formare în domeniul serviciilor gatronomice”, proiect derulat în perioada 24 octombrie – 11 noiembrie în parteneriat cu Camera de Comerţ a Germaniei şi prin intermediul Serviciului Seniorilor Experţi din Germania.
Proiectul a ajuns la ediţia a V-a şi a dat posibilitatea elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a, dar şi profesorilor angrenaţi în proiect să se pregătească în domeniul gastronomiei cu ajutorul experţilor din Germania. Proiectul a fost lansat în urmă cu şase ani, iniţiator fiind profesoara Mihaela Horeangă. „Din anul şcolar 2011-2012 proiectul a continuat cu succes. Nu ştim dacă vor mai fi şi alte ediţii, dar cel puţin în aceste cinci ediţii  consider că atat elevii, dar şi cadrele didactice au acumulat experienţa pe care să o împărtăşească şi celorlalţi”, a spus în deschiderea evenimentului de diseminare a proiectului, Marilena Răvaş, directorul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi”.

Max Heim: „A fost o experienţă minunată”

Expertul german, Max Heim, cel care a fost alături de participanţii la proiectul gastronomic în ultimele două ediţii, a spus că a fost deosebit de încantat de această colaborare şi a mulţumit tuturor pentru implicare. „Sigur nu voi uita aceşti doi ani de muncă alături de profesori şi elevi în proiect. Am lucrat  chiar mult mai mult, cu mult  timp înainte de începerea proiectului, pentru că lucrul la o reţetă nu se poate face de azi pe maine. A fost o experienţă minunată pentru care vă mulţumesc”, a spus Max Heim la întalnirea cu participanţii. Marilena Răvaş şi Max Heim au adresat felicitări şi au oferit certificate de participare în proiect tuturor celor implicaţi. La diseminarea proiectului au mai fost invitaţi şi inspectori din cadrul IŞJ Vrancea, consilierul local independent Emanuel Gongu, decanul Culai Dascălu şi prof. Mirela Stoican din cadrul Universităţii „Bioterra”. Profesorul Culai Dascălu i-a înmanat lui Max Heim o plachetă din partea colectivului academic al Universităţii Bioterra. (Alexandra TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.