Educație

Liceul Pedagogic “Spiru Haret” a caştigat concursul ,,Ani de liceu”

Alexandra TĂTARU
13 nov 2016 2593 vizualizări
Sambătă a avut loc prima ediţie a concursului interliceal “Ani de liceu” .Cinci licee s-au întrecut în dorinţa de a lucra în echipă şi de a intra în pielea unor personaje din filmul romanesc reprezentativ pentru tineri

Prima ediţie a concursului “Ani de liceu” a avut loc sambătă, 12 noiembrie, la Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” din Focşani. Concursul  a fost organizat de o echipă din Consiliul Local al Tinerilor, cu sprijinul Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Focşani şi cu participarea a cinci licee focşănene. În concurs s-au înscris echipele Colegiului Naţional “Al.I.Cuza”, Colegiului Economic “MIhail Kogălniceanu”, Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau”, Liceului Pedagogic “Spiru Haret” şi Liceului cu Program Sportiv. Proiectul a fost propus de tinerii Alexandru Sengenc, de la Liceul cu Program Sportiv Focşani şi Mădălina Ungureanu, de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu”. Partenerii din C.L.T au fost: Diana-Roberta Vaida, Alina Voineag, Alexandra Grigoraş, Sabin Sarbu, Raluca-Elena Nicoară. Tema principală “Ani de liceu” a fost inspirată din seria cinematografică “Liceenii”, regizată de Nicolae Corjos, care a înregistrat un mare succes în anii ’86-‘90 şi chiar şi în prezent. “Scopul proiectului  a fost  acela de a încuraja colaborarea dintre elevii liceelor, formarea unor stranse legături între aceştia în timpul pregătirii pentru concurs, îndepărtarea acestora de mijloacele de divertisment tipic adolescentine şi aducerea în prim plan a filmelor vechi romaneşti prin tema proiectului şi a concursului”, au precizat tinerii organizatori.

Proba de cultură generală a desemnat caştigătorii

Liceenii de la “Spiru Haret” au caştigat concursul

Echipa C.L.T., împreună cu colaboratorii, a pus la încercare echipele liceelor participante printr-un concurs interactiv format din trei probe. Astfel, prima probă, de cultură generală, a avut în vedere nu doar răspunsul corect la întrebarea pusă de organizatori, prin intermediul prezentatorilor, dar şi reacţia rapidă a acestora. Chiar dacă au fost mici probleme de organizare, acestea au fost depăşite şi proba a fost dominată de liceenii de la Colegiul Cuza şi Liceul “Spiru Haret”. Cele două echipe au fost la egalitate, trei întrebări finale departajandu-le. Punctajul mai mare al echipajului de la “Spiru Haret”, de la proba de cultură generală, se pare că a contat în caştigarea competiţiei. A doua probă a constat în reproducerea unei scene din seria filmelor “Liceenii”, iar ultima probă a fost una de improvizaţie, pe baza a două cuvinte, un substantiv şi un adjectiv, cuvinte venite din public. La această probă a ieşit în evidenţă creativitatea elevilor, spontaneitatea şi lucrul în echipă în timp foarte scurt. Pentru prima dată, în sală a fost o atmosferă civilizată, nemaipunctandu-se galeriile care provocau mult zgomot şi haos la alte concursuri între licee.
Au fost oferite diplome şi plachete din partea Primăriei Focşani
Toate liceele au fost răsplătite cu premii şi menţiuni, diplomele şi plachetele fiind oferite de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Focşani. Reprezentantul din partea Consiliului Local, Cătălina Lupu, care a făcut parte şi din juriu, alături de un reprezentant al presei şi un altul din partea Ateneului Popular, a oferit aceste premii adresand multe felicitări tinerilor implicaţi. „Felicitări Consiliului Local al Tinerilor pentru acest proiect! Performanţa se naşte întotdeauna în urma eforturilor şi competiţiei dintre cei mai buni. Pentru mine a fost o onoare să fiu astăzi alături de voi, să jurizez şi să premiez performanţele celor mai buni elevi la cultură generală, improvizaţie şi reproducerea unei scene din seria filmelor "Liceenii". Indiferent de clasamentul acestei competiţii, vreau să stiţi că sunteţi cu toţii cei mai buni din judeţ şi reprezentaţi dovada clară că Vrancea are o tanără generaţie care promite”, a spus la finalul concursului consilierul local, Cătălina Lupu. Momentele artistice dintre probe au fost oferite de Alex Mănăilă, Ana Arbănaş şi Philip Emanuel Dragomir. Au prezentat Simone Ghine şi Florea Iulică Horia, ambii de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu”. Organizatorii au promis continuarea acestui concurs şi în anii următori, iar micile erori de debut vor fi corectate astfel încat reuşita să fie completă. (Alexandra TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.