Educație

GALERIE FOTO!!! Promovabilitate de peste 68% la bacalaureat în Vrancea și niciun candidat de 10

Alexandra TĂTARU
12 iul 2016 5006 vizualizări
Au fost afişate primele rezultate, înainte de contestaţii, la Examenul de bacalaureat naţional 2016, sesiunea iunie-iulie u promovabilitatea în Vrancea este de 68,64%, înainte de contestaţii u niciun candidat nu a obţinut media 10 curat u primele patru locuri, în ordinea mediile, sunt de la Colegiul Naţional Unirea, unde au promovat toţi candidaţii u o absolventă de la „Emil Botta” a intrat în top 10, iar un candidat de la Liceul Sportiv în primii 20 u la liceul Tehnologic Odobeşti doar 2 candidaţi au luat examenul

Primele rezultate, înainte de contestaţii, arată că rata de promovabilitate la nivelul judeţului Vrancea a depăşit 68%, mai mare faţă de rata de promovabilitate înregistrată anul trecut la nivel naţional de 66,41%. Din seria curentă au obţinut medii de trecere peste 78% dintre candidaţii înscrişi, iar din seriile anterioare s-au pregătit mai intens doar 19% din totalul candidaţilor care au dat din nou bacalaureatul. „Din numărul total al candidaţilor care au susţinut examenul de bacalaureat în această sesiune, 1425 au fost declaraţi reuşiţi, iar 644 au fost respinşi. Astfel, promovabilitatea la nivelul judeţului Vrancea – înainte de contestaţii – este de 68,64%. Promovabilitatea candidaţilor din seria curentă este de 78,30%, iar a celor din seriile anterioare este de 19,17%. Din situaţia statistică realizată la nivelul judeţului, rezultă că niciun candidat nu a obţinut media 10. Cele mai multe medii au fost înregistrate pe segmentul 8.00-8,99 (457 de medii)”, a transmis ISJ într-un comunicat de presă. La liceul Odobeşti doar 2 candidaţi au reuşit să promoveze, iar cea mai mare medie de la Liceul „G.G. Longinescu” a fost doar 6.66.

„Orice elev ar fi putut obţine o notă de trecere”

Rata de promovabilitate se datorează, cel mai probabil, şi nivelului de dificultate a subiectelor, în urma sondajelor de opinie reieşind faptul că ele au fost concepute astfel încat să se acorde o şansă atat celor care s-au rezumat la o minimă pregătire, dar şi celor bine pregătiţi: „Sunt de părere că a fost un Bac’ pentru toată lumea, pentru oricine a fost atent la clasă. Eu am fost atent doar la clasă şi mi-e imposibil să cred că regula nu se aplică şi la restul. Spre exemplu, la limba romană am luat 9.40 şi nu m-am pregătit atat de intens ca la matematică”, ne spune impresia sa Denis Cudalb, de la Colegiul Unirea, care este mulţumit cu rezultatul său, urmand să dea admitere la medicină.

   Iulian Tătaru, cel mai bun de la Edmond Nicolau, spune că examenul putea fi trecut cu o minimă pregătire

 Şi candidatul cu cel mai bun rezultat de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”  consideră că fără ambiţie şi motivaţie nu poţi obţine rezultate peste medie: „În comparaţie cu anii precedenţi, subiectele mi s-au părut uşoare. Consider că orice elev ar fi putut obţine o notă de trecere. Pentru un punctaj mai mare era nevoie de puţin efort din partea elevilor, de ambiţie şi de motivaţie. Sunt mulţumit de notele obţinute, iar mai departe doresc să urmez cursurile Facultăţii de Telecomunicaţii, Electronică şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnice”, ne spune Iulian Nicu Tătaru, care a  obţinut 9,40, cea mai bună medie la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”.

 

Colegiul Unirea, singurul colegiu cu rata de promovabilitate 100%

 
 

Mihaela Mănăilă, de la CN Unirea, a obţinut cel mai bun rezultat din Vrancea
 

Singurul colegiu teoretic, cu rata integrală de promovabilitate, este Colegiul Naţional Unirea. Cei de la CNU au ocupat primele 4 poziţii în ierarhia judeţeană, de la 9, 96 la 9,90. Cele mai bune două rezultate, de 9.96, au fost obţinute  de şefa de promoţie, Mihaela Mănăilă şi de Andrei Răduţă, la egalitate. Cea mai mică medie înregistrată la CNU a fost de 6.11. În ceea ce priveşte rezultatele obţinute, directorul este de părere că este o stare de normalitate şi era firesc să fie aşa, mai ales că la CNU, în urmă cu 4 ani, au fost admişi cei mai buni elevi din judeţ: „Procentul de promovabilitate este firesc dacă urmărim procentul de admitere din urmă cu patru ani. Totodată, se dovedeşte faptul că elevii admişi atunci şi-au păstrat motivaţia de a se pregăti constant. Pentru cei de la Colegiul Unirea examenul de bacalaureat nu este primordial. Ei se pregătesc pentru performanţe mai mari, pentru examenele mult mai dificile din viitor”, declară directorul CNU, Cornel Noană. Cu toate că multe rezultate de la CNU sunt bune şi foarte bune, media finală nefiind importantă în viitoarele examene de admitere în Universităţi, o parte dintre cei reuşiţi se declară dezamăgiţi mai ales de notele de la limba romană şi istorie. Consideră că unii au fost cumva depunctaţi, dar vor vedea exact după contestaţii: „Eu am luat 8,95. Nu mi se pare că s-a corectat foarte corect. Ştiu un coleg, nu dau nume, care a scris greşit, despre Moromeţii, la limba romană şi a luat o notă peste 8 la disciplină”, declară L.P., de la CNU. Şi Alexandru C., pasionat de matematică şi fizică, a luat o notă mai mică la limba romană, dar a obţinut media minimă impusă, peste 9, de Universitatea din Amsterdam la care vrea să urmeze mai departe cursurile. “La Colegiul Unirea un procent aproximativ de 10-15% va urma cursurile superioare în afara ţării şi chiar şi în Marea Britanie”, ne-a mai declarat Cornel Noană, directorul CNU.

5 respinşi la Colegiul Cuza

Rezultate bune şi foarte bune au obţinut şi cei de la Colegiul Cuza, ei ocupand 5 locuri în ierarhia celor mai buni 10 absolvenţi din judeţ, dar şi multe alte locuri fruntaşe în ierarhia totală. Au înregistrat totuşi 5 medii respinse din care 2 sub media 5, şi alte 3 puţin sub media 6.

Laura Tumurică, de la CN Cuza, s-a clasat pe locul al doilea la bacalaureat

 Cea mai mare medie a fost de 9.91, obţinută de Laura Elena Tumurică, la distanţă de o singură sutime faţă de următoarea clasată, Silvia Udrea. Cea mai mică medie a fost de 6.45 cu 34 de sutimi mai mare decat cea mai mică medie de la CNU. Cele mai bune candidate de la Cuza nu au putut fi contactate, dar mulţi candidaţi pe care i-am găsit acolo se declară mulţumiţi, cu aceeaşi uşoară dezamăgire, că la limba romană şi istorie notele au fost sub aşteptări. “Sunt mulţumit că toţi elevii mei au luat examenul de maturitate, inclusiv cei la care am fost diriginte. Mă bucur pentru ei, dar în acelaşi timp sunt puţin trist pentru dezamăgirea lor în ce priveşte notele la limba romană. Se aşteptau la mai mult”, ne spune impresia generală Ionuţ Ţandără, profesor de limba franceză la CNC. "În legătură cu nota de la bac, 9.73, sunt foarte mulţumită. N-am avut încredere în mine, deşi pot să spun că m-am străduit destul de mult, dar am greşit, pentru că, până la urmă a ieşit bine. M-am bucurat de toate anxietăţile pe care ţi le oferă experienţa asta. Am plâns puţin, am fost şi disperată, dar mi-a plăcut. Aş mai incerca o dată, să valorific mai mult din ce am învăţat pentru bac", mărturiseşte şi Antonia Ivanciu, elevă la CNC, membră a Clubului de Jurnalism din cadrul Ziarului de Vrancea. Tot în febra examenelor au fost şi ceilalţi doi absolvenţi şi membri ai clubului de jurnalism,  Laura Pătrăşcan de la CNC şi Dragoş Dimofte de la CNU, care au obţinut rezultate foarte bune.

O elevă de la “Botta” printre primii 10

Raluca Spătaru a obţinut cel mai bun rezultat de la Liceul Emil Botta Adjud

 O elevă de la Liceul Teoretic “Emil Botta” din Adjud a obţinut media 9.90 la examenul de maturitate reuşind să “strice” şirul CNU – CNC. Se numeşte Raluca Spătaru şi este o elevă conştiincioasă care cu greu poate fi găsită în afara studiului. “Este o elevă care învaţă mult. Studiază ore în şir, este o elevă excepţională, vrea să urmeze medicina”, ne-a spus Elena Florina Croitoru, profesoara sa de chimie. Raluca a fost foarte emoţionată şi puţin stresată pană la aflarea rezultatelor: ”Mă simt excelent acum deşi, pană la aflarea rezultatelor, am avut multe emoţii. Mă aşteptam la note destul de bune pentru că subiectele au fost conforme cu programa şcolară. Intenţionez să urmez Facultatea de medicină şi sper să trec cu brio de acest examen. Le mulţumesc mult profesorilor mei că am ajuns pană aici , ne-a spus fericită Raluca Spătaru.
În primii 20 cei mai buni, respectiv locul 17, s-a situat şi un elev de la Liceul Sportiv, Lucian Bordei, care a reuşit o medie generală de 9.81, cu două medii de 10 la istorie şi geografie, şi 9.45 la limba romană.

Cei mai buni dintre cei norocoşi la fiecare unitate de învăţămant

Mănăilă Mihaela – 9.96 – Colegiul Naţional „Unirea” Focşani
Răduţă Andrei – 9.96 - Colegiul Naţional „Unirea” Focşani
Tumurică Laura Elena – 9.91 – Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Focşani
Spătaru Raluca – 9.90 – Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud
Bordei Lucian – 9.81 – Liceul cu Program Sportiv Focşani
Mihai Mădălina Nadia – 9,73 - Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focşani;
Toderiţă Andrei Valentin – 9.71 – Colegiul „Gh. Balş” Adjud;
Budeanu Ionelia – 9.60 - Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focşani
Tutoveanu Virginia Elena – 9.56- Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu
Tătaru Iulian Nicu – 9.40 – Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focşani;
Cazacu Andrei Daniel – 9.30 – Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărăşeşti;
Isac Alin Ionuţ – 9,28 – Liceul „Simion Mehedinţi” Vidra;
Rotaru Alina Silvia – 9.08 – Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitreşti
Matei Alisa Maria – 8.98 – Liceul de Artă „Gh. Tattarascu” Focşani
Paraschiv Georgian – 8.95 – Colegiul Tehnic „Traian Vuia”;
Oanele Nicoleta – 8.91 – Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti
Vulpoiu Mariana – 8.46 – Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focşani
Staicu Laurenţiu Iulian – 8.18 – Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Focşani;
Lungu Claudia Elena – 8.00 – Centrul şcolar pentru Educaţie Inclusivă „Elena Doamna” Focşani.
Ceoncăş Andrei Valentin – 7.91 – Liceul Tehnologic „Al. I Cuza” Panciu
Ulmeteanu Alexandru-Ionuţ – 7.80 – Colegiul Tehnic „Valeriu Cotea” Focşani
Făşioiu Iuliana – 6.66 – Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” Focşani;
Dragnea Adrian – 6.10 – Liceul Tehnologic Odobeşti

644 candidaţi respinşi şi doar 7 eliminaţi pentru fraudă

La Examenul de bacalaureat naţional 2016, în judeţul Vrancea au fost 2191 de candidaţi înscrişi din seria curentă şi seriile anterioare. Dintre aceştia, 2076 au fost prezenţi, 115 au fost absenţi, iar 7 au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.
Pana la rezultatele finale, după contestaţii, s-au înregistrat 644 respinşi. O parte dintre ei cu medii sub 5, dar altă parte dintre ei, ghinioniştii, cu medii sub 6, media minimă de promovare. Dintre cei nepromovaţi, am găsit printre ei indiferenţi, optimişti că vor lua examenul în sesiunea următoare, dar şi foarte necăjiţi că nu au reuşit. „Am picat cu doar 12 sutimi. Am dat la romană, istorie şi logică. Probabil că o să depun contestaţie la logică. Poate am noroc”, a spus cu optimism Gheorghiţă Alexandru de la Liceul de Artă.
Dintre cei eliminaţi, doi candidaţi de la Traian Vuia, eliminaţi la proba scrisă de limba romană în centrul de examen „Valeriu Cotea”, au obţinut note de trecere la matematică şi chimie, respectiv matematică şi biologie. Poate ar fi trecut şi la limba romană dacă erau mai serioşi. 
Listele complete pot fi analizate pe http://bacalaureat.edu.ro.
Contestaţiile au fost depuse marţi, 12.07.2016, între orele 16.00-20.00, la centrele de examen. Acestea urmează să fie soluţionate în intervalul 13-15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 16 iulie 2016.
 

(Alexandra TĂTARU)

 

 












În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ulize Grozu, acum 2848 zile, 23 ore, 30 minute, 25 secunde
este un procent fals si mincinos ... amestecati mere cu pere si va da "mure" ... de ex : la lic nr 1 din 196 de candidati au promovat 48 (care e procentul real aici ?) asa facem o medie si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.