Educație

Evaluarea naţională, la final. Matematica decide „câştigătorii”

Alexandra TĂTARU
29 iun 2016 2123 vizualizări
Ultima probă scrisă a fost la disciplina matematică u elevii consideră ca majoritatea subiectelor au fost accesibile u niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă

Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut miercuri, 29 iulie, ultima probă scrisă, cea de matematică, din cadrul Evaluării Naţionale. La proba scrisă de la disciplina matematică s-au prezentat 2.691 de candidaţi din cei 2.817 total înscrişi, fiind declaraţi absenţi 126 de elevi, conform datelor comunicate de Inspectoratul Şcolar Vrancea. Subiectele nu le-au dat multe bătăi de cap candidaţilor pentru că niciunul nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. La cateva şcoli din oraş, candidaţii au ieşit din concurs destul de repede, chiar după o oră, bucuroşi că subiectele au fost uşoare. Alţii, însă, s-au simţit „jigniţi” că mare parte dintre subiecte au fost prea simple iar spre final mult prea grele. Părerea că subiectele au fost elaborate astfel încat să-i dezavantajeze pe elevii foarte buni o are şi profesorul de matematică Dănuţ Popoiu, de la Colegiul Naţional Unirea. „Subiectele sunt făcute de oameni care nu predau la o şcoală generală. Au fost foarte uşoare pană la nota 9 şi foarte dificile pană la nota 10. Copiii care au muncit patru ani se simt jigniţi. După părerea mea, o teză trebuie să aibă două praguri: unul la nota 7 şi unul la nota 9. Pragul de nota 7 a lipsit. Cred că vor fi puţine teze peste 9 iar elevii buni vor fi dezavantajaţi”, a declarat Dănuţ Popoiu de la Unirea.

Rezultatele se dau vineri, 1 iulie

Lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale din alte judeţe decat cele în care au avut loc probele. Afişarea rezultatelor se va face vineri, 1 iulie, pană la ora 16.00, iar eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, pană la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie 2016. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţămantul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală  la Evaluarea Naţională (75%) şi media generală de absolvire a claselor de gimnaziu (25%). (Alexandra TĂTARU)

 

Citiţi şi:Subiect la Matematică, reclamat de peste 30.000 de persoane. Răspunsul Ministerului Educaţiei


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.