Educație

SLI cere bani de la FSLI pentru finalizarea hotelului de la Soveja

Ziarul de Vrancea
14 ian 2014 1314 vizualizări
Sindicatul dorea iniţial ca membrii să renunţe, măcar pentru un an, la tichetele cadou în favoarea avansării lucrărilor la hotelul de la Soveja

SLI Vrancea a cerut 200 de mii de lei de la federaţia la care este afiliat (FSLI) pentru a finaliza lucrările la Centrul de Formare şi Perfecţionare de la Soveja. Conducerea SLI a promis în mai multe randuri că această clădire va deveni funcţională la finele anului 2014 însă acest lucru se pare că nu va fi posibil decat cu un sprijin financiar. Lideul sindicaliştilor vranceni, Emil Tudor, a făcut un apel la începutul anului şcolar la membrii săi să renunţe, măcar pentru un an, la tichetele cadou în favoarea avansării lucrărilor la construcţia de la Soveja. Pentru a-şi convinge colegii, liderul de sindicat a organizat şi o excursie pentru aceştia la Soveja în luna octombrie. Semnalele nu au fost însă favorabile, aşa că învăţătorul a încercat obţinerea unor fonduri de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţămant, la care filiala vranceană este afiliată, şi căreia i-a trimis o solicitare. Răspunsul pare să fie favorabil, dar nu ştim încă deocamdată dacă este vorba despre o donaţie sau un împrumut. “Noi am solicitat un împrumut pe o perioadă de 20 de luni, dar încă nu am discutat în amănunt detaliile”, ne-a declarat  Emil Tudor. Există însă şi varianta ca FSLI să nu mai dorească banii înapoi, dar să impună anumite condiţii, legate de organizare şi desfăşurarea unor cursuri pentru care SLI să nu mai perceapă taxe. Reprezentanţii SLI spun că banii de la FSLI şi bugetul de anul acesta avut de sindicatul vrancean pentru construcţia de la Soveja ar fi de ajuns pentru finalizarea investiţiei. “Mai sunt de făcut instalaţiile electrice, de montat centrala termică şi de achiziţioant mobilierul”, ne-a mai spus Emil Tudor. Lucrările la Centrul de Perfecţionare de la Soveja au început în anul 2009, construcţia fiind realizată în proporţie de 80%. Lucrările realizate au costat pană acum peste 2,4 milioane de lei. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
marius, acum 3766 zile, 2 ore, 50 minute, 48 secunde
rusine celor care mai cer bani pentru o chestie care nu se mai termina de 15 ani!!!profitati de pe urma sindicatului,excroci nerusinati!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.