Educație

Info-Educaţie: Gradaţie de merit şi spor de conducere pentru administratorii de şcoli

Ziarul de Vrancea
13 ian 2014 1719 vizualizări
în Vrancea aproximativ 60 de şcoli au administratori

Liderul SLI Vrancea, învăţătorul Emil Tudor, a precizat că săptămana aceasta federaţia din care sindicatul vrancean face parte, FSLI,  va solicita Ministerului Educaţiei să includă în categoria personalului cu drept la gradaţie de merit şi administratorii unităţilor de învăţămant. “Am lucrat cateva zile, am strans documente, iar în Colegiul liderilor de săptămana aceasta vom discuta pentru a formula un punct de vedere comun pe care să îl transmitem ministrului Educaţiei”, ne-a declarat Emil Tudor. Sindicaliştii au fost impulsionaţi în acest demers de faptul că, la presiunea lor, ministrul Remus Pricopie a acceptat ca personalul didactic auxiliar să fie de anul acesta beneficiar al gradaţiilor de merit. “Administratorii sunt oameni care muncest mult. Au oameni în subordine, au gestiune, li se opreşte garanţie financiară în funcţie de gestiune şi voi susţine ca şi ei să beneficieze de gradaţii de merit şi chiar de un spor de conducere”, ne-a mai declarat liderul SLI Vrancea. Administratorii au fost scoşi, în 2010, din categoria celor cu drept la gradaţia de merit, iar din 2011 au fost eliminate secretarele şi contabilii. Ministrul Remus Pricopie a anunţat că va emite un ordin prin care de anul acesta secretarele şi contabilii să poată beneficia de gradaţie de merit, dar fără să fie luaţi în calcul şi administratorii, deşi cu toţii fac parte din categoria personalului didactic auxiliar. În Vrancea aproximativ 60 de şcoli din cele 117 cu personalitate juridică au administratori. (M. VLĂDESCU)

Cereri pentru înscrierile la gradul I

Profesorii pentru învăţământul primar/preşcolar, institutorii învăţământ primar/preşcolar, învăţătorii şi educatoarele care s-au înscris cu dosar la gradul I, seria 2014-2016 la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Departamentul de Formare a Profesorilor -Filiala Focşani, trebuie să depună cereri tip de înscriere la colocviu pană pe 16 ianuarie 2014. Acestea se depun la secretariatul Departamentului, la sediul din Focşani, în incinta Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, şi trebuie să cuprindă datele candidatului, numele profesorului coordonator solicitat, titlul lucrării, minimum de bibliografie. Programul de lucru este între orele 12,00 – 15,00. (M. V.)


Consiliul Judeţean al Elevilor vrea cursuri pentru membri

Adunarea Generală a Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea a avut loc zilele trecute la Colegiul Naţional “Unirea”, în discuţie fiind mai multe aspecte. Printre acestea organizarea în luna martie a Balului Balurilor şi participarea la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor, ce va avea loc în perioada 3-8 februarie. Membrii Consiliului Judeţean Vrancea au fost încurajaţi să-şi depună aplicaţia pentru a participa la aceasta întrucât au şansa să împărtăşească idei şi opinii cu elevi din întreaga ţară. S-a mai discutat despre organizarea unor cursuri de formare în cadrul Consiliilor Şcolare, Înfiinţarea Consiliilor Şcolare ale Elevilor Junior în cadrul unităţilor de învăţământ gimnaziale. (M. V.)

Eminescu, omagiat la Cercul Militar

Cercul Militar Focşani organizează în sala de spectacole astăzi, 14 ianuarie 2014, începand cu ora 18,00, o seară omagială Mihai Eminescu. Participă Grupul „Seniori”, Sebastian Pintilie, Emil Călugăru, Mircea Tigoeanu, Virgil Panait, Prof. Gheorghe Zaharia, preot Ioan Vrancianu. Prezintă Ioan Constantinescu. Direcţia muzicală şi realizator: prof. Mircea Grosu. Intrarea este liberă. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
giovani, acum 3769 zile, 12 ore, 47 minute, 31 secunde
isj-ul sa verifice dosarele cu gradatiile de merit sa vada cat de grosolane sunt falsurile documentelor
colega, acum 3770 zile, 40 minute, 53 secunde
Domnul Tudor sa spuna cum a obtinut gradatia de merit si ce troc a facut pentru asta cu ISJ-ul pe banii colegilor . Suntem satui de lupta dumnealui pentru dascalii din judet. Se lupta ...asa sa nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.