Economic

Românii sunt tot mai dornici să călătorească

Ziarul de Vrancea
15 oct 2017 617 vizualizări

Italia, Spania, Grecia și Marea Britaniei se regăsesc în topul căutărilor pentru destinațiile de city-break

Românii sunt mai deschiși ca oricând să călătorească și să descopere destinații noi și alocă totodată un buget mai mare pentru vacanțe față de anii anteriori, a declarat pentru News.ro Mircea Giurcă, directorul general pe România al motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, precizând că Italia, Spania, Grecia și Marea Britaniei se regăsesc în topul căutărilor pentru destinațiile de city-break. ”City-break-urile, ca tip de călătorie, sunt destul de populare în rândul călătorilor români. Conform studiului nostru internațional despre călătorii, 31% dintre aceștia au declarat că au planificat un city-break în 2017. Principalele atracții pentru călătorii români au fost, bineînțeles, capitalele - Roma, Barcelona, Atena și Londra. Italia, Spania și Marea Britanie sunt alese de obicei pentru un city-break, în timp ce Grecia este în mare parte preferată pentru locurile sale care permit petrecerea unei vacanțe relaxante”, a afirmat Giurcă. Momondo.ro este un motor de căutare pentru călătorii la nivel global, care găsește și compară miliarde de prețuri pentru bilete de avion, hoteluri și oferte de călătorie pentru destinații din întreaga lume. ”Atunci când vine vorba de cele mai populare tipuri de vacanțe în rândul utilizatorilor români, am observat că există diversitate și în căutările pe care ei le efectuează pe momondo.ro. Fie că este vorba de o călătorie pentru câteva zile (un city-break) sau de un timp mai îndelungat (concediile), ei caută inspirație și recomandări de locuri și experiențe mai puțin cunoscute care merită descoperită în drumul lor, chiar dacă se îndreaptă spre destinații clasice, populare (în Europa) sau mai exotice, pe alte continente”, adaugă Giurcă. El a subliniat că, în ultimii doi ani, românii au fost mai deschiși ca oricând să călătorească și să descopere destinații noi. ”Aceasta înseamnă o creștere a bugetului pe care l-au alocat pentru vacanțe, dar mai ales o creștere a numărului total de persoane care au ales să călătorească. Credem că unul dintre factorii determinanți a fost creșterea concurenței dintre companiile aeriene, ceea ce a dus la prețuri extrem de scăzute pentru multe destinații”, precizează Giurcă. De asemenea, jumătate dintre turiștii români își planifică concediile prin intermediul site-urilor de călătorie. În plus, interesul pentru călătoriile făcute în țară a crescut semnificativ în acest an. ”Numărul zborurilor interne la companiile care operează la nivel local a crescut, prin urmare prețurile sunt mai mici și, mai mult ca oricând, românii preferă să se deplaseze cu avionul. Astfel, ei au început să considere mai convenabil să călătorească cu avionul din principalele aeroporturi din România spre alte orașe decât, de exemplu, să ia mașina sau trenul”, menționează oficialul momondo.ro. Când vine vorba de vacanța de vară, românii nu se mai limitează la un singur continent, astfel că au început să îndrăznească să își planifice vacanțe în Asia și în Africa.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.