Economic

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: Cel mai râvnit job: 450 de euro pe zi în domeniul IT

Ziarul de Vrancea
15 aug 2021 671 vizualizări

Cele mai multe angajări: vânzări, finanțe și IT u cel mai bun oraș pentru angajări: București

Cel mai bine plătit job al săptămânii care se încheie se regăsește în domeniul IT și prevede un salariu de 450 de euro pe zi, ceea ce înseamnă că se poate ajunge la suma de 9.000 de euro pe lună, se arată în datele bestjobs transmise pentru emisiunea ”Ora de profit.ro” de la Prima TV. Este vorba despre un job full time, dar temporar, pentru o companie de consultanță în IT din Marea Britanie, care angajează specialiști și consultanți IT pentru clienți din țări din Europa și Asia pentru industria auto.

Potrivit best jobs, postul este unul pe bază de contract recurent de șase luni, căutându-se un candidat senior, cu experiență solidă în domeniu și vorbitor de limbă germană. Denumirea job-ului este de ”windows N3 desktop support”, iar printre atribuții se numără asigurarea suportului informatic pentru sistemele tehnologice de producție ale clientului. În afara celui mai bine plătit job al săptămânii, platforma bestjobs a realizat pentru ”Ora de profit.ro” și un top 3 al celor mai mari salarii. Astfel, pe locul 1 se află o poziție de director de vânzări pentru o companie din Cehia din domeniul financiar, care să se ocupe de tranzacții internaționale și schimb valutar. Aplicanții trebuie să aibă experiență în domeniu de peste 5 ani, iar job-ul presupune relocare, pentru care se oferă pachet de beneficii. Salariul este de 5.000 de euro pe lună.

Pe locul doi în topul salariilor se află poziția de ”accounts payable specialist” pentru o companie multinațională cu sediul în București. Job-ul se poate face remote, dar se cere obligatoriu limba franceză și experiență medie în domeniu. Atribuțiile postului sunt procesarea fluxului de facturi pentru clienții companiei. Salariul: 2.500 de euro pe lună. Pe locul trei se află un post de ”tehnician de calitate” într-o multinațională cu sediul și punct de lucru în Cluj-Napoca. Se cer studii în domeniu și experiență de până la 5 ani pe un post similar. Salariul este de 2.000 de euro pe lună.

De remarcat, au transmis cei de la bestjobs, este faptul că volumul mare de candidați pentru angajare din luna iulie începe să se reflecte acum în angajări efective, acestea crescând în prima săptămână din august cu 15% față de ultima săptămână din iulie.

De departe, cel mai bun oraș pentru angajări a fost și săptămâna aceasta Bucureștiul, iar cele mai multe job-uri au fost adjudecate în: vânzări (reprezentant vânzări, consultant vânzări, asistent vânzări); finanțe/contabilitate (specialist financiar, facturare și procesare plăți); IT (engineering, programare, dezvoltare, analiză date); management call center/suport clienți (mai ales job-uri tehnice și cu cerințe de limbi străine – franceză, germană, olandeză, cehă).

Angajatorii care au înregistrat cele mai multe aplicări săptămâna aceasta, potrivit bestjobs, a fost o companie din domeniul energetic și un retailer de încălțăminte care angajează în șase orașe din țară. În ceea ce privește cele mai dorite domenii pentru job-uri remote, acestea au fost IT (locul 1), marketing (locul 2) și call center/client service (locul 3). Nu în ultimul rând, job-ul cu cele mai multe aplicări săptămâna aceasta a fost cel de ”customer support” pentru un magazin online românesc de produse bio. Job-ul este remote, iar compania are sediul în București.

Topul celei mai mari oferte de job-uri:

- În funcție de județ:

București

Timiș

Cluj

Brașov

- În funcție de oraș:

București

Timișoara

Cluj-Napoca

Brașov

- În funcție de domeniu:

Vânzări

IT

Finanțe contabilitate

Topul celei mai slabe oferte de job-uri:

- În funcție de județ:

Brăila

Maramureș

Bacău

- În funcție de oraș:

Buzău

Baia Mare

Brăila

- În funcție de domeniu:

Educație

Legal

Sector public

Topul celei mai mari cereri de job-uri:

- În funcție de județ:

București

Timiș

Brașov

Cluj

- În funcție de oraș:

București

Timișoara

Cluj-Napoca

Brașov

În funcție de domeniu:

Vânzări

Finanțe

IT

Topul celei mai slabe cereri de job-uri:

- În funcție de județ:

Maramureș

Suceava

Neamț

- În funcție de oraș:

Satu Mare

Buzău

Piatra Neamț

- În funcție de domeniu:

Educație

Turism/HORECA

Medicină/Sănătate

Top aplicări pentru job-uri în funcție de vârstă:

24 – 34 de ani (31,4%)

35 – 44 de ani (21,5%)

45 – 54 de ani (19,1%)

18 – 25 de ani (11,6%)

55 – 65 de ani (10,3%)

65Â ani (6%)

Top aplicări pentru job-uri în funcție de experiență:

Middle – 43%

Entry-level – 40%

Senior – 12%

Executive – 5%

 

POZA:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

Răcoritoare pentru copii, retrase de la vânzare din cauză că sunt toxice

u băuturile erau comercializate în Metro, Carrefour, Selgros, Penny u ele conțineau oxid etilenă

Două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros. Penny, din cauza oxidului de etilenă într-un ingredient al materiilor prime utilizate. ”Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existența substanței oxid de etilenă ce depășește limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantitățile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilorși compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, indică un anunț postat pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) ”Daca ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să returnați, la magazinul de la care ați cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menționate în listă, până la data de 04.09.2021”, precizează compania. La rândul lor, lanțurile de magazine Selgros, Carrefour și Metro au făcut propriile anunțuri referitoare la loturile de sucuri FIGO vândute și la magazinele din care acestea au putut fi achiziționate. De asemenea, producătorul ALONOR COMPANY SRL a inițiat retragerea de la comercializare a două tipuri de sucuri Fruits & Friends, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea depășirii conținutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor, au anuțat reprezentanții lanțului de supermarketuri Penny.  REWE România recomandă clienților care au achiziționat produsele să NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. În ultima perioadă, conținutul de oxid de etilenă peste limitele admise a determinat retragerea din diverse magazine a mai multor loturi de înghețată. La acel moment, președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor ANSVSA, Mihai Ponea, declara că în aceste produse cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

Fondurile de pensii private obligatorii, active de peste 84 miliarde de lei

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 84,457 miliarde de lei, la 30 iunie 2021, în creștere cu 28% față de nivelul existent la 30 iunie 2020, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 52,86 miliarde de lei, respectiv 62,6%. Pe locul doi de aflau acțiunile, cu 20,58 miliarde de lei (24,38%). Obligațiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 4,74 miliarde de lei, respectiv 5,62% din totalul activelor. Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 84,457 miliarde de lei, în iunie 2021, iar valoarea activului net era de 84,408 miliarde de lei. Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,703 milioane de participanți. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuții pentru 7,597 milioane de participanți. În luna aprilie 2021, au fost virate contribuții pentru 3,971 milioane de participanți, iar pentru 3,712 milioane nu au fost virate contribuții. Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN și Vital.

Mai mult de jumătate din personalul CFR Marfă are vârsta cuprinsă în intervalul 50- 60 de ani

Mai mult de jumătate din personalul CFR Marfă are vârsta cuprinsă în intervalul 50- 60 de ani, preponderent fiind manevranți vagoane, șefi de tren, mecanici de locomotivă, indică Raportul de audit al performanței privind activitatea specifică desfășurată de către Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă ”CFR Marfă” SA, realizat de Curtea de Conturi. Acțiunea de audit s-a desfășurat în perioada 2 septembrie 2019 – 18 decembrie 2020 la Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A. la Compania Națională de Căi Ferate „CFR” S.A și la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și a vizat perioada ianuarie 2014 – 30 iunie 2020. Conform documentului, cea mai mare parte a personalului este cuprinsă în grupa de vârstă 50-60 de ani (65%), în cadrul acesteia ponderea cea mai mare fiind deținută de personalul implicat în activitatea de exploatare (manevranți vagoane, șefi de tren, mecanici de locomotivă, revizori vagoane etc.) care reprezintă 47% din totalul salariaților. ”La CFR Marfă a existat un proces accentuat de îmbătrânire a personalului, îndeosebi a personalului implicat în activitatea de exploatare, generând un risc major privind asigurarea continuității activității și diminuând totodată capacitatea operatorului feroviar de a face față concurenței. Disfuncțiile în planificarea forței de muncă au fost generate și de inexistența unei strategii coerente în domeniul resurselor umane”, consemnează raportul. De asemenea, indică faptul că procesul de îmbătrânire a forței de muncă, îndeosebi în ceea ce privește personalul implicat în activitatea de exploatare, generatoare de venituri în cadrul societății, implică un risc major pentru asigurarea continuității activității, diminuând totodată capacitatea operatorului feroviar de a face față concurenței. În ceea ce privește modul de exploatare a resurselor umane, auditul reține însă unele disfuncționalități privind eficiența utilizării acestora: în perioada auditată, corelația dintre creșterea cheltuielilor de personal și creșterea productivității muncii nu a fost respectată, cu impact negativ asupra performanței societății; productivitatea muncii, calculată în funcție de cifra de afaceri realizată, s-a situat sub nivelul realizat de principalii competitori de pe piața transportului feroviar de marfă din România.

Ford Motor, dispută cu General Motors pentru termenii "Cruise" și "Super Cruise"

Ford Motor va cere biroului pentru brevete din SUA să anuleze mărcile obținute de General Motors pentru termenii "Cruise" și "Super Cruise", escaladând un conflict declanșat de GM printr-un proces intentat Ford legat de termenul "Blue Cruise" utilizat pentru sistemul de conducere automată, transmite Reuters. Conflictul juridic dintre cei doi producători auto din Detroit are legătură cu întrebarea dacă termenul ”cruise” este sau nu un termen generic pentru tehnologia care permite unui vehicul să preia o parte din sarcinile de conducere de la șofer. Acest conflict scoate în evidență intensitatea concurenței între producătorii auto consacrați, care vor să fie considerați drept lideri ai tehnologiei de conducere automată și competitivi în raport cu rivali din Silicon Valley cum ar fi Tesla și Waymo, divizie a grupului Alphabet. GM a intentat un proces federal împotriva Ford pe 24 iulie, acuzând compania că a încălcat mărcile comerciale ale GM folosind numele ”Blue Cruise” pentru un sistem care permite conducerea hands-free. GM a înregistrat anterior marca comercială ”Super Cruise” pentru tehnologia de conducere hands-free, parțial automatizată. De asemenea, deține marca comercială ”Cruise”, denumirea unității sale de robo-taxiuri din San Francisco. Ford a reiterat vineri poziția sa că procesul intentat de GM este neserios. Efortul Ford de a anula mărcile comerciale ale GM pentru utilizarea cuvântului ”cruise” duce conflictul la un nou nivel. ”Pentru a se apăra, Ford nu are de ales decât să ceară Oficiului de Brevete și Mărci al SUA să anuleze înregistrările de mărci ”Cruise ” și ”Super Cruise ”ale GM, care nu ar fi trebuit niciodată înregistrate în primul rând”, a spus Ford.

Miliarde de pe urma vaccinurilor

Producătorii de medicamente Pfizer, BioNTech și Moderna vor câștiga probabil, în următorii ani, miliarde de dolari de pe urma rapelurilor vaccinurilor împotriva Covid-19, pe o piață care ar putea rivaliza cu vânzările anuale de 6 miliarde de dolari ale vaccinurilor pentru gripă, potrivit analiștilor și investitorilor în sectorul sănătății, transmite Reuters. Timp de mai multe luni, companiile au declarat că se așteaptă ca persoanele complet vaccinate să aibă nevoie de o doză suplimentară din vaccinurile lor pentru a menține protecția în timp și pentru a evita noile variante de coronavirus. Acum, o listă tot mai mare de guverne, inclusiv din Chile, Germania și Israel, au decis să ofere doze de rapel cetățenilor în vârstă sau persoanelor cu sistem imunitar slab în fața variantei Delta cu răspândire rapidă. Joi târziu, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat o doză de rapel din vaccinurile de la Pfizer și Moderna pentru persoanele cu sistem imunitar compromis. Pfizer, împreună cu partenerul său german BioNTech, și Moderna au realizat cumulat vânzări de vaccinuri pentru Covid-19 de peste 60 de miliarde de dolari, pentru 2021 și 2022. Acordurile includ furnizarea celor două doze inițiale ale vaccinurilor lor, precum și rapeluri de miliarde de dolari

Fabrica Tesla din Berlin va intra în pâine din octombrie

Tesla speră să fabrice primele automobile la gigafabrica din Gruenheide, de lângă Berlin, în octombrie, a declarat vineri fondatorul companiei americane, Elon Musk, transmite Reuters. Tesla a amînat deschiderea gigafabricii pentru sfârșitul anului 2021, dând vina pe piedicile birocratice din Germania. "Așteptăm cu nerăbdare să obținem aprobarea pentru a produce primele mașini, poate în octombrie, dacă suntem norocoși", a declarat Musk într-o vizită la uzină împreună cu Armin Laschet, candidatul conservator al Germaniei pentru funcția cancelarului Angela Merkel. Cu toate acestea, agenția de mediu din Brandenburg nu și-a dat încă aprobarea finală, ceea ce înseamnă că o nouă întârziere nu poate fi exclusă nici măcar până în 2022. Tesla s-a confruntat cu opoziția localnicilor față de construcția fabricii, a cărei locații se suprapune parțial cu o zonă de protecție a apei potabile și se învecinează cu o rezervație naturală. "Această regiune are atât de multă apă, uitați-vă în jurul tău", a spus Musk la fabrică, când a fost întrebat despre problemele legate de apă. "E apă peste tot aici. Vi se pare asta un deșert?" a întrebat el râzând.

Salt important la Bursă

Indicii americani Dow Jones și S&P 500 au închis vineri la niveluri record și au consemnat al doilea avans săptămânal consecutiv, stimulați de creșterea acțiunilor Walt Disney, dar majorarea a fost limitată de un declin accentuat al încrederii consumatorilor, transmite Reuters. Acțiunile Walt Disney au urcat cu 1%, avînd una dintre cele mai mari contribuții la Dow Jones și S&P 500, după ce profitul său a depășit așteptările, în urma creșterii peste așteptări a numărului de clienți ai serviciului său de streaming și a revenirii la profitabilitate a parcurilor tematice din Statele Unite. Optimismul a fost limitat totuși de scăderea încrederii consumatorilor în economie la nivelul de 70,2 puncte, cel mai redus nivel din ultimul deceniu, sugerând că varianta Delta a coronavirului are impact asupra populației. Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,04%, S&P 500 cu 0,16%, iar Nasdaq Composite cu 0,04%. Pe ansamblul săptămânii, indicele Dow a urcat cu 0,87%, S&P 500 cu 0,71%, iar Nasdaq a scăzut cu 0,09%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.