Economic

Românii vor cheltui, în medie, 200 de euro pentru pachetele turistice de sărbători

Ziarul de Vrancea
10 nov 2013 714 vizualizări
Românii vor aloca, în medie, 200 de euro pentru cumpărarea pachetelor turistice din perioada sărbătorilor de iarnă, majoritatea alegând destinaţii din România, a declarat, ieri, Teodor Călimănescu, managerul general al agenţiei Europa Travel.

"Foarte rar bugetul va depăşi 200 euro de persoană. Majoritatea românilor vor prefera să petreacă acasă, în familie, ori cu rudele sau prietenii. Cei ce vor alege să plece într-o scurtă vacanţă, vor alege, în marea lor majoritate, destinaţii din România. În top vor rămâne staţiunile de pe Valea Prahovei şi zona Bran-Moeciu, preferate de bucureşteni. Vedetele vor fi pensiunile cu servicii all inclusive. O mică parte dintre cei ce vor transforma sărbătorile de iarnă în vacanţă vor alege circuitele externe - pieţele de Crăciun din centrul Europei şi revelioanele din marile metropole - Paris, Londra, Viena, Praga, Budapesta, Amsterdam, Barcelona. Un segment şi mai restrâns va alege destinaţii mai "calde", cu bugete accesibile - Dubai, Thailanda, Republica Dominicană, Cuba", a precizat Teodor Călimănescu.
Pentru destinaţiile interne, preţurile pleacă de la 800 de lei, pentru 3 nopţi de cazare, cu mic dejun, dar ajung la 2.500 - 3.000 lei pentru 5 nopţi de cazare, toate mesele incluse.
Anul trecut, românii au alocat, pentru cumpărarea unui pachet de vacanţă de iarnă, un buget mediu de 185 euro pentru destinaţiile din România şi de 360 de euro pentru cele din străinătate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.