Economic

Primăriile pot strange bani pentru Finanţe

Mihai Boicu
25 oct 2013 1138 vizualizări
Impozitul agricol ar putea rămane de anul viitor la primării, după cum au cerut primarii

Procedura prin care primăriile pot strange impozitul agricol pentru Finanţe a fost aprobată prin ordin comun al ministrului Finanţelor Publice şi al ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În localităţile unde nu există unităţi teritoriale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se pot încheia protocoale de colaborare între primării şi Finanţe. Prin protocol se stabilesc acordul primăriei, modalitatea de comunicare a informaţiilor între comportimentul de specialitate al unităţii administrativ – teritoriale şi organul fiscal competent al ANAF, alte măsuri de colaborare necesare care se stabilesc între părţi. “Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea va transmite în perioada următoare unităţilor administrativ teritoriale din judeţ în care nu sunt unităţi teritoriale ale Agenţiei de Administrare Fiscale două exemplare semnate ale protocolului, cu rugămintea de a accepta încheierea acestora în folosul contribuabilor pentru facilitarea accesului la plata impozitului şi contribuţiilor aferente veniturilor din activităţilor agricole”, se arată într-un comunicat de presă al Finanţelor. Deşi primarii nu prea sunt de acord să muncească în plus, fără să primească nimic, probabil că vor semna aceste protocoale. La nivel central, reprezentanţii Asociaţiilor Comunelor au discutat cu ministrul Finanţelor, liberalul Daniel Chiţoiu, ca impozitul agricol să rămană de anul viitor la primării. În principiu, ministrul ar fi fost de acord, dar rămane de văzut dacă în final statul va fi de acord să renunţe la aceşti bani. Începand din acest an, impozitul agricol se calculează pe baza de norme de venit, stabilite pentru acest an de Ministerul Finanţelor, în funcţie de culturile agricole. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.