Economic

30 de disponibilizaţi din Finanţe intră la concurs

Mihai Boicu
23 aug 2013 2885 vizualizări
Săptămana viitoare, luni şi miercuri, vor avea loc probele concursului pentru posturile unde s-au înscris mai mulţi candidaţi. 30 de disponibilizaţi din Vrancea vor concura cu colegi din alte judeţe ale regiunii. Cei care vor pierde pleacă din sistem, deşi ar putea să rămană posturi vacante la nivel naţional şi să se transfere

Reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală înseamnă în realitate un val de concedieri din randul finanţiştilor. Informaţiile de la ora actuală arată că, în pofida eventualelor soluţii oferite, vor fi oameni care vor pleca acasă. În Vrancea sunt 30 de persoane care vor susţine concurs pentru posturi, potrivit liderului de sindicat Ion Mihalcea. Printre funcţii se află şi una de şef de birou. “Luni va avea loc proba scrisă a concursului, iar miercuri cei care vor întruni punctajul vor susţine proba orală. O parte din posturile scoase la concurs sunt din Vrancea, iar o parte sunt la Galaţi, dar care lucrează pentru Vrancea. Acolo s-au încris persoane din alte judeţe. De exemplu, la contabilitate bugetară e o persoană de la noi şi o persoană de la Constanţa. Miercuri, înainte de a se încheiea perioada de înscrieri, au venit din Constanţa, Buzău pe unele posturi unde eram noi nominalizaţi. Consider că s-au schimbat regulile în timpul jocului, deoarece iniţial s-a zis că locurile sunt numai ale Vrancei”, a declarat sindicalistul Ion Mihalcea. De asemenea, angajaţilor disponibilizaţi din Finanţe nu li s-a dat voie să meargă la concurs în alte regiuni. În aceste condiţii, o parte dintre cei 30 de angajaţi care vor participa la concurs va rămane fără loc de muncă. Singura şansă a persoanelor aflate în această situaţie este un eventual transfer pe posturile care răman neocupate şi după organizarea concursurilor.

Luni şi miercuri se decide soarta disponibilizaţilor 

Înainte de reorganizarea din ANAF, în Finanţele vrancene erau 387 de angajaţi. Dintre acestea au fost disponibilizate 152 de persoane şi reînfiinţate apoi 117 posturi. Cei 30 de “finanţişti” care vor da concurs se vor aduna luni dimineaţă la Galaţi, iar la ora 9.00 vor intra în concurs. Potrivit regulamentului publicat pe site-ul ANAF, subiectele vor fi tip grilă sau sinteză şi vor întruni în total 100 de puncte. Pentru promovarea examenului, candidaţii vor trebui să obţină minim 70 de puncte în cazul funcţiilor de conducere şi minim 50 de puncte pentru funcţiile de execuţie. Subiectetele vor fi alese din trei variante propuse. La interviu, candidaţii vor fi admişi sau respinşi. “Comisia de soluţionare a contestaţiilor va admite contestaţia pentru proba scrisă, modificand punctajul contestat acordat de examen, în situaţia în care constată că punctajele nu au fost acordate potrivit baremului sau există o diferenţă de cel puţin 10 puncte între punctajele acordate de Comisia de examen şi de Comisia de soluţionare a contestaţiilor”, se arată regulamentul de organizare a concursului. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.