Economic

Ministerul Finanţelor vrea să limiteze indemnizaţiie membrilor AGA

Ziarul de Vrancea
19 aug 2013 1142 vizualizări
Membrii AGA ar putea fi remuneraţi cu cel mult 25% din indemnizaţia fixă lunară a directorilor

Ministerul Finanţelor Publice vrea adoptarea unei noi ordonanţe de urgenţă care să întărească disciplina financiară la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ teritoriale sunt acţionari unici sau majoritari. Reprezentanţii Finanţelor susţin că se impune o clarificare, deoarece OUG 79/2008, privind măsuri economico – financiare la nivelul unor operatori economice, a suferit prea multe modificări în ultimii ani, unele fiind temporare. De asemenea, în actele normative în vigoare sunt prevederi interpretabile. MFP propune limitarea indemnizaţiilor reprezentanţilor statului sau ai unităţilor administrativ-teritoriale în adunările generale ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale. “Operatorii economici nu pot acorda membrilor adunărilor generale ale acţionarilor remuneraţii mai mari de 25% din indemnizaţia fixă lunară a directorilor generali/directorilor, pe şedinţă şi pentru mai mult de o şedinţă, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate”, se arată în proiectul de ordonanţă al Finanţelor. De asemenea, nivelul remuneraţiilor membrilor consiliilor de aministraţi, consiliilor de supraveghere şi directorilor care nu au fost numiţi în condiţiile OUG 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice se stabileşte prin asimilare cu nivelul prevăzut în acest act normativ. Potrivit ultimei modificări legislative făcute de Guvernul Ponta în luna iunie, remuneraţia membrilor neexecutivi ai consiliului de administraţie nu poate depăşi media pe ultimele 12 luni a caştigului salarial mediu brut din ramura în care îşi desfăşoară activitatea regia autonomă, comunicat de INS anterior numirii. Remuneraţia membrilor executivi nu poate depăşi de şase ori media pe ultimele 12 luni a caştigului salarial mediu brut din ramura în care îşi desfăşoară activitatea regia autonomă. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.