Economic

Cand va apărea prima femeie pe o bancnotă romanească

Ziarul de Vrancea
31 iul 2013 685 vizualizări
Niciodată, lasă de înţeles un oficial al BNR n el susţine că varianta ar fi oportună după intrarea în zona euro, şi nu pe o bancnotă, ci pe faţa unei monede

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României Adrian Vasilescu a declarat ieri că înainte de trecerea la moneda europeană nu este oportun să se producă o schimbare în ceea ce priveşte banii româneşti. El a arătat că prezenţa unei personalităţi feminine pe monede ar trebui să vizeze momentul trecerii la euro. Vasilescu a participat la o conferinţă în care a fost prezentată petiţia privind prima personalitate feminină pe o bancnotă românească, document care, până în prezent, a strâns peste 25.000 de semnături. Oficialul BNR a precizat că actuala formulă de bancnote româneşti este stabilă din 2005 şi a punctat că imprimarea chipului unei personalităţi feminine din România ar trebui să vizeze momentul trecerii la euro. El a indicat că în cazul monedelor de euro există o faţă comună pentru toate ţările membre UE şi una unică pe care ar putea fi imprimat chipul unei femei celebre din România. Punctul meu de vedere - BNR a constatat şi atât - este că nu ar fi posibil şi oportun înainte de un alt demers, cum este trecerea la euro, să venim cu o astfel de schimbare, a spus Vasilescu, care a menţionat că în cazul unei schimbări decizia aparţine Consiliului de Administraţie al băncii centrale. El a menţionat că BNR emite şi monede de aur şi argint cu ocazii speciale, arătând că deja au fost scoşi astfel de bani cu chipul unor femei, precum Regina Maria.
Printre femeile favorite să apară pe o bancnotă sau monedă românească se află Regina Maria, Ana Aslan, Ana Ipătescu, Haricleea Darcle şi Ecaterina Teodoroiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.