Economic

Profit şi vânzări sub estimări la McDonald's

Ziarul de Vrancea
23 iul 2013 754 vizualizări
De vină sunt şomajul din SUA şi criza economică din Europa

Profitul net al McDonald's a crescut în trimestrul al doilea cu 3,7%, la 1,4 miliarde dolari, iar vânzările au avansat cu 2,4%, la 7,08 miliarde dolari, rezultate sub estimările analiştilor. Acţiunile lanţului de restaurante fast-food au închis luni pe bursa de la New York în scădere cu 2,7%, cel mai abrupt declin din ultimele nouă luni. De la începutul anului, titlurile McDonald's au urcat cu 11%, în timp ce indicele S&P 500 Restaurants al sectorului a urcat cu 16%. Compania încearcă să atragă mai mulţi clienţi prin reducerea preţurilor în SUA şi Europa. Vânzările restaurantelor McDonald's care funcţionează de cel puţin 13 luni au crescut cu 1%, în linie cu aşteptările analiştilor. "Există persoane pentru care mâncatul la McDonald's reprezintă o decizie economică, şi nu se duc. Trebuie să vedem o creştere semnificativă a puterii de cumpărare în rândul publicului ţintă", comentează un analist american. Pentru luna iulie, compania estimează că vânzările vor stagna faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Totodată, McDonald's avertizează că rezultatele vor continua să fie influenţate negativ până la sfârşitul anului de condiţiile economice dificile.
Reprezentanţii companiei au mai precizat că rezultatele au fost limitate şi de depecierea unor monede străine în raport cu dolarul, evoluţie care va continua să influenţeze negativ profitul în restul anului. În SUA, afacerile companiei sunt afectate şi de nivelul scăzut al încrederii consumatorilor, având în vedere menţinerea şomajului la cote relativ ridicate încă din 2008.
De asemenea, concurenţii companiei de pe piaţa americană experimentează produse noi şi strategii agresive de preţ, precum meniul de 1 dolar de la Taco Bell. În Europa, unde puterea de cumpărare este în scădere pe unele pieţe, compania a promovat produsele mai ieftine din meniu, însă vânzările au scăzut şi vor continua să coboare pe ansamblul acestui an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.