Economic

Producţia industrială a crescut în Vrancea

Mihai Boicu
21 iun 2013 988 vizualizări
Datele statistice pe luna aprilie, făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică Vrancea, arată că judeţul nostru este pe un trend uşor crescător al economiei.

In primele patru ale anului, producţia industrială a crescut cu 0,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Cifra de afaceri din industrie a înregistrat o creştere mai mare, de 15,5%. Volumul exporturilor a crescut, la fel ca şi cel al importurilor, dar nu în acelaşi ritm. Turismul pare în creştere din punctul de vedere al unităţilor de cazare, dar în scădere în ceea ce priveşte numărul înnoptărilor. În luna aprilie, în Vrancea erau 3011 de locuri de cazare, cu 100 mai mult decat anul trecut. Pe de altă parte, numărul pensiunilor agroturistice a scăzut în acest interval de la 500 la 373. Numărul înnoptărilor a fost în aprilie de 4.587, în comparaţie cu 4.988 în aprilie 2012. Teoretic, în Vrancea ar trebui să fie mai puţini şomeri, deoarece s-a înregistrat o creştere a ponderii persoanelor cu loc de muncă, de la 52.756 la 53.810. În realitate, sunt cu circa 500 mai mulţi şomeri decat în urmă cu un an, 7.848 lei, deşi evoluţia acestora este pe un trend descendent. De asemenea, caştigul mediu salarial net s-a majorat de la 1.071 lei la 1.135 lei.  Pe de altă parte, judeţul Vrancea are şi mai mulţi pensionari, respectiv 67.668, pensia media crescand pană la 668 lei. Evoluţia este îngrijorătoare în condiţiile în care sporul natural din judeţul nostru este negativ, de 167. Astfel, în aprilie s-au născut doar 252 de copii şi au murit 419 persoane. La căsătorii stăm ceva mai bine, deoarece au fost 41 în aprilie, cu 11 mai multe decat divorţurile. În schimb, faţă de anul trecut, numărul căsătoriilor s-a înjumătăţit. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.