Economic

De opt ori, Nadal

Ziarul de Vrancea
9 iun 2013 734 vizualizări
Caştigand finala de la Roland Garros cu David - Ferrer, spaniolul devine primul tenisman cu opt titluri la acelaşi turneu de Grand Slam * la feminin, Serena Williams a învins-o din nou pe Şarapova

Jucătoarea americană Serena Williams, lider în clasamentul WTA, a caştigat, sambătă, pentru a doua oară turneul de la Roland Garros, acesta fiind al 16-lea său titlu de Grand Slam. Serena şi-a manifestat din nou superioritatea în întalnirile cu Şarapova, care nu a mai învins-o pe americancă de nouă ani. Cele două sportive s-au întalnit pană în prezent de 16 ori, iar americanca s-a impus în 14 meciuri. Scorul a fost 6-4, 6-4 pentru Serena, care a devenit, la 31 de ani şi 247 de zile, cea mai în varstă jucătoare care a caştigat turneul de la Roland Garros după 1968. Americanca s-a mai impus la Roland Garros în 2002, cand avea 20 de ani şi a învins-o în finală pe sora ei Venus. Victoria de sambătă a fost a 31-a consecutivă din acest sezon pentru Serena Williams.
Proba masculină de dublu s-a încheiat cu victoria marilor favoriţi, fraţii gemeni amricani Bob şi Mike Bryan, însă adversarii lor, cuplul francez Michaël Llodra/Nicolas Mahut au dat o replică darză, gemenii caştigand cu scorul de 6-4, 4-6, 7-6, tie-break-ul decisiv fiind adjudecat de "Bryani" cu 7-4. Acesta este al 89-lea titlu din cariera celor doi fraţi, al 14-lea de Grand Slam. În schimb, dublul feminin s-a încheiat cu o surpriză, perechea rusă Ekaterina Makarova / Elena Vesnina, cap de serie numărul 4, învingand cuplul favorit, Sara Errani / Roberta Vinci (Italia) cu 7-5, 6-2. Veriga slabă a cuplului peninsular a fost chiar Sara Errani, care a greşit mai mult, din cauza oboselii, ea ajungand pană în semifinale la simplu, fază care a fost învinsă de Serena Williams.
În finala masculină, care a încheiat întrecerile de la Roland Garros, Rafael Nadal l-a învins cu 6-3, 6-2, 6-3 pe compatriotul său, David Ferrer. Ajuns pe poziţia a treia în clasamentul ATP, chiar înaintea lui Nadal, Ferrer a făcut tot posibilul să realizeze o surpriză, dar Rafael se află într-o formă de zile mari, iar pentru Ferrer s-a dovedit încă odată un pisc de neatins. Nadal a înregistrat şi un record: a opta victorie la un turneu de Grand Slam (în speţă, Roland Garros), ceea ce n-a mai reuşit niciun tenisman, pană acum.
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.