Economic

Reduceri şi promoţii întru buzunarul patronilor

Sorin Tudose
30 ian 2013 1291 vizualizări
Operatorii economici care au practicat reduceri de preţuri în perioada 15-25 ianuarie au fost verificaţi de Protecţia Consumatorilor, angajaţii instituţiei vrand să vadă dacă vanzătorii sunt corecţi cu clienţii

 Din cei 18 comercianţi verificaţi şapte au fost depistaţi cu abateri de informare. Unii dintre comercianţi nu aveau afişată informaţia potrivit căreia reducerile sunt valabile doar în limita stocului disponibil, în vreme ce alţii nu au anunţat pe nicăieri durata promoţiei. De asemenea, au mai fost găsiţi şi comercianţi care afişau doar preţul nou al produsului fără a-l trece şi pe cel vechi pentru ca cetăţenii să vadă exact cu cat este redus acel produs. Alţi comercianţi au afişat doar procentul reducerii, cumpărătorii neavand de unde şti cat înseamnă acel procent. “Indicarea preţurilor se poate face sub mai multe forme, dar respectând regula principală de a indica în cifre o reducere în raport cu preţurile de referinţă (preţul vechi tăiat/preţul nou alături sau „preţ vechi”/”preţ nou” , însoţite sau nu de procentul de reducere practicat).”, explică cei de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor. În urma abaterilor constatate au fost oprite de la comercializare produse în valoare de circa 82.000 lei, au fost aplicate 5 avertismente şi două amenzi în valoare de 8.000 lei. Ţinand cont de faptul că promoţiile au aceleaşi reguli în fiecare an, dar tot timpul sunt găsiţi operatori economici cu probleme în ceea ce priveşte corecta informare a clienţilor, comisarii spun că la mijloc este vorba şi de rea voinţă. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.