Economic

VIDEO!!!CJ dă petrecere de revelion, dar amană investiţiile

Mihai Boicu
18 dec 2012 11145 vizualizări
Consilierii judeţeni au votat ieri diminuarea bugetului Consiliului Judeţean cu peste 70 milioane lei, bani care nu au mai venit de la UE. Cea mai mare sumă era destinată realizării Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor. Consilierii PDL au acuzat faptul că se amană investiţiile în timp ce alocă sume foarte mari pentru revelionul 2012 - 2013

Consiliul Judeţean Vrancea a rămas fără fonduri în acest an pentru derularea unor investiţii finanţate cu sume de la Uniunea Europeană (UE), iar bugetul a fost micşorat în şedinţa de ieri cu banii care nu au mai venit. Sumele nu sunt deloc de neglijat şi se ridică la nu mai puţin de 71,3 milioane lei. Din această sumă, 64 milioane lei erau destinate Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în Vrancea, 7,1 milioane lei pentru modernizarea şi reabilitarea DJ 204 E  Mărăşeşti – Panciu şi 200.000 lei pentru consolidare, modernizare şi dotare cu echipamente didactice a Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Măicăneşti. Faptul că aceste investiţii răman fără bani a fost remarcat de aleşii PDL la şedinţa de ieri a CJ. “În loc să propunem să modificăm cheltuielile pentru revelion, care sunt extraordinar de mari, se propune să se facă mai puţine investiţii, care aduc locuri de muncă”, a spus consilierul Emilian Diaconu. Directorul economic al CJ, Dumitru Diţă, a replicat că aceste investiţii doar se amană. “Se amană unele proiecte, dar se amană pentru anul viitor. Am micşorat bugetul pentru că nu am primit nici sumele de la UE”, a declarat Diţă. Tot Emilian Diaconu le-a adus aminte colegilor săi că la precedenta şedinţă a CJ Marian Oprişan promitea că pe 10 decembrie toate arieratele unităţilor administrativ teritoriale din Vrancea urmau a fi plătite. “Măcar dacă s-ar fi plătit arieratele primăriilor USL tot ar fi fost o realizare”, a spus consilierul democrat – liberal.  Întrucat preşedintele CJ, Marian Oprişan, a lipsit, singurul răspuns pe care l-a putut da Dragoş Barlădeanu, înlocuitorul său la conducerea şedinţei, a fost că arietatele nu sunt în aria de competenţe a CJ.

3,1 milioane lei pentru petreceri şi “alte acţiuni”

Prin rectificarea bugetară aprobată ieri, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea a primit suma de 578.000 lei, Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Artelor şi Meseriilor – 230.000 lei, 80.000 lei s-au dat pentru documentaţia tehnică a DJ 205 R Poiana Cristei, iar 16.000 lei pentru “Magia Crăciunului pentru copiii instituţionalizaţi”. Revelionul 2012 – 2013 a rămas cu suma de 400.000 lei alocată la una din şedinţele anterioare, fiind a doua manifestare, după Festivalul Viei şi Vinului, ca mărime a bugetului organizată de CJ Vrancea. Pe lista acţiunilor organizate de CJ au fost introduse ieri realizarea unui monument dedicat viticulturii şi viticultorilor din Vrancea, pentru care s-a primit o sponsorizare de 4.000 de lei de la Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură, precum şi evenimentul “Magia Crăciuniului pentru copiii instituţionalizaţi”, cu un buget de 16.000 lei. În total, CJ a cheltuit de la începutul anului şi pană în prezent suma de aproape 3,2 milioane lei pentru cheltuielile cuprinse la capitolul “Alte servicii publice generale”, unde intră de regulă acţiunile făcute la iniţiativa lui Marian Oprişan, ca preşedinte al CJ, cum ar fi sponsorizări, repatrieri  ale unor persoane decedate în străinătate sau diverse acţiuni culturale şi petreceri. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
o, acum 4151 zile, 7 ore, 59 minute, 16 secunde
tichie de margaritar ii trebuie lui O.M,seful mare baronul cel mai tare!Oricum cand va pica **** o sa -si mai aduca aminte de el!
petru, acum 4151 zile, 9 ore, 40 minute, 49 secunde
80.000 de lei documentatie la drum 205 poiana cristei,se intreaba localnicii?dar drumul este asfaltat la ce serveste documentatia ne explica careva d.lor de la judet ?sau testati drumul daca citeste integral
Dragos, acum 4151 zile, 13 ore, 16 minute, 52 secunde
mancati Oprisan pe paine, fraierilor din Vrancea
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.