Economic

Suntem ultimii în UE la dotarea cu laptopuri, tablete şi smartphone-uri

Ziarul de Vrancea
11 dec 2012 1257 vizualizări
Romania se află pe ultimul loc în UE în privinţa companiilor care îşi dotează angajaţii cu dispozitive mobile cu acces la internet, precum tablete, smartphone-uri şi laptopuri, procentajul de numai 22% fiind de peste două ori mai redus faţă de media de 48% înregistrată la nivelul UE

Procentajul companiilor care pun la dispoziţia a cel puţin o parte din angajaţi tablete, smartphone-uri şi alte astfel de dispozitive variază puternic în UE, de la 22% în Romania, 27% în Grecia şi 31% în Bulgaria la 78% în Finlanda, 65% în Danemarca, urmată de 63% în Cehia şi Suedia. Romania este devansată şi de două state din regiune care nu sunt membre UE, dar sunt incluse în raportul Eurostat, Croaţia (54%) şi Macedonia (25%). "Companiile pot pune la dispoziţia angajaţilor dispozitive portabile, precum smartphone-uri sau computere portabile, care le permit să se conecteze la internet în timp ce se deplasează şi să lucreze chiar dacă nu sunt la birou", se arată într-un raport al Eurostat, care foloseşte date obţinute printr-un sondaj realizat la începutul anului.

Romania stă uşor mai bine în UE la procentajul de companii mari care îşi dotează angajaţii cu tablete şi smartphone-uri, cu 57%, faţă de media europeană de 88%. Romania se află pe penultima poziţie, înaintea Greciei (56%), şi după Bulgaria (67%). Maximele sunt înregistrate în Finlanda (99%), urmată de Austria (97%). Situaţia se înrăutăţeşte în privinţa firmelor medii şi mici.  Astfel, doar 28% din firmele medii din Romania au oferit angajaţilor astfel de echipamente, nivel minim în UE, unde media este de 71%. Bulgaria (44%) se află pe penultimul loc, în urma Greciei (46%). Pe primele poziţii în spaţiul comunitar se situează Finlanda (92%) şi Danemarca (88%). Firmele mici din Romania stau cel mai rău, numai o cincime considerand necesar să-şi doteze angajaţii cu echipamente mobile care permit accesul la internet. Romania (20%), Grecia (23%), Bulgaria şi Ungaria (ambele 27%) se află pe ultimele poziţii în UE, unde media este de 43%. Primele sunt Finlanda (74%) şi Danemarca (60%. Dintre companiile din Romania care pun la dispoziţia angajaţilor dispozitive mobile, în 93% din cazuri acestea sunt folosite pentru conexiunea la sistemul de email al companiei şi pentru accesarea de informaţii publice online, în timp ce doar 59% permit accesul/modificarea de documente, iar 42% folosesc aplicaţii dedicate de business.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.