Economic

Tranzacţie importantă pe piaţa ciocolatei

Ziarul de Vrancea
10 dec 2012 1371 vizualizări
Kandia Dulce va prelua Heidi Chocolat de la grupul elveţian Läderach

Grupul elveţian Läderach va vinde compania Heidi Chocolat către producătorul Kandia Dulce, tranzacţie în curs de aprobare de către Consiliul Concurenţei, cele două entităţi urmand să fie reunite sub o nouă companie, Kex Confectionery. "Pentru a spori potenţialul de dezvoltare al Heidi Chocolat pe piaţa locală şi internaţională de retail a ciocolatei premium, Läderach a agreat cu deţinătorii Kandia Dulce vanzarea Heidi. Astfel, Heidi Chocolat şi Kandia Dulce vor deveni companii surori, în proprietatea companiei nou create - Kex Confectionery", se arată într-un comunicat al companiei nou create. Heidi Chocolat a fost înfiinţată în anul 1994 şi aparţine integral familiei elveţiene Läderach, deţinătoare a Confiseur Läderach. Heidi Chocolat are o capacitate de producţie situată în Pantelimon, langă Bucureşti, cu peste 350 de angajaţi. Compania este focusată pe segmentul premium şi comercializează produsele sub brandul Heidi. Produsele Heidi sunt în mare parte tablete de ciocolată, dar portofoliul producătorului cuprinde, de asemenea, praline, batoane de ciocolată şi articole de sezon. Ciocolata Heidi este prezentă în peste 40 de ţări din întreaga lume. "Läderach este încrezător că noua structură va permite Heidi să îşi urmeze mai intens obiectivul său strategic. Vanzarea Heidi va permite în acelaşi timp companiei Läderach să se concentreze mai departe pe core business-ul său, producţia artizanală, dedicată clienţilor specializaţi şi distribuţiei proprii în magazinele de specialitate. Urmare a achiziţionării, Heidi şi Kandia vor rămane separate din punct de vedere operaţional. Actualele echipe de management ale celor două companii vor rămane neschimbate şi vor raporta către Kex", se menţionează în comunicat.  Kandia are o tradiţie de 120 de ani, iar în 2010 a revenit în portofoliul familiei austriece Meinl, după caţiva ani în care a fost deţinută de gigantul Cadbury. Kandia Dulce a preluat la sfarşitul anului trecut compania Supreme Chocolat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.