Economic

Constructorul podului de la Putna Seacă a intrat în insolvenţă

Mihai Boicu
25 iun 2012 2479 vizualizări
Lucrările realizate cu ajutorul unei finanţări externe ISPA trebuiau încheiate încă din luna ianuarie

Criza economică a lovit şi firma care realizează lucrările la infrastructura feroviară afectată de inundaţiile din vara anului 2005 care au făcut prăpăd în judeţul Vrancea. Contractul obţinut de consorţiul Concefa, din Sibiu, prevedea în principal îmbunătăţirea circulaţiei trenurilor între Focşani şi Putna Seacă prin reconstrucţia podului de pe raul Putna, din cauza căruia trenurile care circulau spre şi dinspre Moldova aveau restricţii de circulaţie sau chiar au circulat pe linii deviate o vreme. În luna martie însă, Tribunalul Sibiu a admis intrarea constructorului Concefa în insolvenţă, la solicitarea creditorilor. La această dată procesul este în derulare şi se întocmeşte tabelul creditorilor. Contractul încredinţat de Ministerul Transporturilor avea o valoare totală de 13,3 milioane euro, fără TVA, fiind finanţat de Comisia Europeană prin Facilitatea Ex – ISPA şi de către Guvern. Lucrările ar fi trebuit încheiate în luna ianuarie, la doi ani de la demararea acestora, însă au fost amanate din cauza condiţiilor meteo de iarna trecută dar şi a problemelor prin care trece compania. Noul termen de finalizare a fost fixat la începutul lunii viitoare şi rămane de văzut dacă acesta va fi pus în pericol de insolvenţa constructorului. În vara anului trecut firma din judeţul Sibiu a fost în centrul unui adevărat scandal după ce mai mulţi muncitori aduşi de la Cluj au acuzat responsabilii de pe şantier că sunt nevoiţi să muncească „la negru”, în condiţii inumane, fără să fie plătiţi şi protejaţi corespunzător. Scandalul a adus controlul Inspecţiei Muncii pe capul angajatorilor, dat fiind că finanţarea lucrărilor se face cu bani europeni. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
nelu, acum 4322 zile, 2 ore, 1 minut, 53 secunde
E belea frate in Romania toti fura,bag de seama ca si presedintele a disparut.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.