Economic

Nokia negociază vînzarea diviziei de lux Vertu

Ziarul de Vrancea
30 apr 2012 724 vizualizări
Nokia este în discuţii pentru vînzarea diviziei de lux Vertu din Marea Britanie, care lucrează manual unele dintre cele mai scumpe telefoane mobile din lume, pentru un preţ apropiat de 200 milioane euro, potrivit presei internaţionale.

Surse apropiate companiei finlandeze au declarat luni pentru Reuters că Nokia negociază vînzarea Vertu. Anterior, Financial Times a scris că grupul este în discuţii avansate cu fondul de capital privat Permira pentru vînzarea Vertu, pentru care ar putea obţine un preţ de circa 200 milioane euro.  Telefoanele Vertu pot avea cristale încrustate în ecran şi safire în taste, unele modele costînd peste 200.000 de lire datorită metalelor preţioase folosite. Nokia a semnalat prima dată intenţia de a vinde Vertu în decembrie şi a anunţat recent că vrea să vîndă activele "non-core", secundare operaţiunilor de bază. Ratingul de credit al companiei a fost retrogradat săptămîna trecută de Standard & Poor's în categoria "junk" a investiţiilor cu caracter speculativ.  După ce a dominat timp de 14 ani piaţa mondială a telefoanelor mobile, Nokia a căzut anul trecut pe locul al doilea după volumul vînzărilor, fiind devansată de grupul sud-coreean Samsung Electronics.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.