Economic

COLOANA de stiri nationale: Arsenalul din tomberon

Ziarul de Vrancea
28 feb 2012 1723 vizualizări
Două pistoale şi 69 de cartuşe au fost găsite de către o angajată a Regiei locale de salubritate din Bârlad într-un coş de gunoi din zona centrală a municipiului, Poliţia necunoscînd deocamdată condiţiile în care armele şi muniţia au ajuns în acel tomberon

Potrivit primelor informaţii oferite de organele de cercetare, cele două arme şi muniţia erau învelite într-o sacoşă de rafie în momentul în care au fost găsite de către angajatul regiei bîrlădene. "Punga cu cele două arme şi muniţia aferentă au fost luate acasă de către femeia care le-a găsit, crezînd că este vorba despre nişte jucării. Abia a doua zi soţul acesteia şi-a dat seama că pistoalele sînt autentice şi a decis să le predea, împreună cu muniţia, Poliţiei Bârlad. În acest caz, au fost demarate o serie de cercetări pentru a se stabili provenienţa armelor şi a cartuşelor, urmînd ca în acest sens să fie efectuată o expertiză tehnico-ştiinţifică", a declarat, ieri, purtătorul de cuvînt al IPJ Vaslui, Mihaela ştraub. În urma unei prime examinări a armelor, poliţiştii au constatat că acestea au calibru opt milimetri şi sînt de fabricaţie italiană.

Execuţie în plină stradă

Un bărbat în vîrstă de 35 de ani a fost împuşcat pe stradă, ieri dimineaţă, la Oradea, medicii ajunşi la faţa locului nemaiputînd să-i salveze viaţa. La scurt timp, principalul suspect în cazul uciderii bărbatului, cetăţeanul italian, a fost prins de poliţişti în localitatea Tinca, unde a fost audiat. Cetăţeanul italian a recunoscut în faţa poliţiştilor că l-a ucis pe bărbatul de 35 de ani, spunînd că s-a răzbunat pe acesta pentru o datorie şi descriind în detaliu modul în care a comis crima. Potrivit şefului Poliţiei Bihor, comisar-şef Adrian Bucur, cetăţeanul italian a spus că l-a ucis pe orădean pentru că nu îi plătise cheresteaua livrată în ultima perioadă, italianul refuzînd însă să precizeze despre ce sumă este vorba. El le-a spus poliţiştilor că a venit ieri dimineaţă la Oradea şi l-a aşteptat pe partenerul său de afaceri în faţa blocului, iar cînd acesta a ieşit din imobil i-a cerut să îi dea banii. Italianul le-a spus anchetatorilor că orădeanul ar fi început să rîdă de el, că între ei a urmat un schimb de replici, după care el s-a întors la maşină, strigînd că se va răzbuna, a scos arma, s-a întors şi a tras în bărbatul de 35 de ani. Arma aparţine femeii cu care italianul trăieşte în concubinaj. Femeia era vînător, cu permis de vînătoare şi cu cotizaţia plătită la o asociaţie de vînătoare. Ulterior, femeia nu şi-a mai plătit cotizaţia, astfel că a pierdut dreptul de folosinţă a armei, pe care doar o poate păstra ca armă de colecţie. Bărbatul împuşcat, Nemes Attila Laszlo, era asociat şi administrator la o firmă de prelucrare a lemnului cu sediul în Oradea. El era partener de afaceri cu cetăţeanul italian Zappa Aldisio Andrea, italianul aprovizionînd cu lemn firma acestuia.

Miniştrii ies la raport pentru plecări în străinătate

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu le-a cerut miniştrilor să-şi anunţe la Palatul Victoria, cu cîteva zile înainte, deplasările în teritoriu sau în străinătate, pentru ca şedinţele Executivului să se desfăşoare, de preferinţă, cu şefii portofoliilor, a anunţat purtătorul de cuvînt al Guvernului, Dan Suciu. "Le-a cerut ca deplasările în străinătate şi în teritoriu să fie anunţate cu cîteva zile înainte, pentru ca şedinţa de guvern să se desfăşoare, de preferinţă, cu titularii. Evident, cînd absenţa miniştrilor este motivată, se va desfăşura cu secretarii de stat", a spus Suciu. Acesta a precizat că premierul doreşte o centralizare a deplasărilor sau a altor absenţe motivate ale miniştrilor de la şedinţele de guvern. "Pur şi simplu, nu exista o centralizare a informaţiilor legate de călătoriile în străinătate sau în teritoriu ale miniştrilor, unele dintre ele pe motive extrem de importante. Doar se doreşte această centralizare şi clarificarea procedurală a şedinţei de guvern", a explicat Dan Suciu.

Premierul român a stat de vorbă cu ministrul de Externe rus

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avut ieri o convorbire telefonică cu premierul român, Mihai-Răzvan Ungureanu, în cadrul căreia cei doi au discutat aspecte ale cooperării bilaterale "în contextul necesităţii identificării unor soluţii la problemele nerezolvate", informează diplomaţia rusă. "În cadrul discuţiei, au fost abordate o serie de probleme actuale de pe agenda bilaterală, inclusiv în contextul necesităţii identificării unor soluţii la problemele nerezolvate şi a avansării în cooperarea practică ruso-română", arată Ministerul rus al Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă. Convorbirea telefonică a avut loc la iniţiativa părţii române, MAE rus neoferind mai multe detalii despre conţinutul dialogului.

Prostituţie din "dragoste"

Un elev al Grupului şcolar de Construcţii nr 2 din Piteşti a fost arestat preventiv, ieri, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de minori şi proxenetism, fiind acuzat că şi-ar fi convins iubita, elevă la aceeaşi unitate, să se prostitueze pentru el, fata fiind nevoită să renunţe la şcoală. Potrivit reprezentanţiilor DIICOT Piteşti, băiatul, elev în clasa a XII-a, şi-ar fi convins iubita, elevă şi ea la acelaşi liceu, să se prostitueze pentru el, zeci de tineri devenind clienţi ai acesteia, suspectul încasînd banii. Ulterior, deoarece nu mai facea faţă solicitărilor clienţilor, fata a fost nevoită să renunţe la şcoală. Părinţii fetei nu ştiau despre abandonul şcolar al adolescentei, faptele acesteia constituind o surpriză şi pentru profesorii şi conducerea Grupului şcolar de Construcţii nr 2 Piteşti, care spun că nu au avut cunoştiinţă despre acest caz. Reprezentanţii Inspectoratului şcolar Judeţean Argeş confirmă că au aflat despre situaţie de la jurnalişti şi spun că vor începe o anchetă pentru a afla motivele pentru care conducerea şcolii nu i-a informat despre această situaţie.

Aviz de percheziţie şi reţinere în cazul unei judecătoare de la ICCJ

Consiliul Superior al Magistraturii a emis, ieri, aviz de percheziţie şi reţinere pentru judecătoarea Maria David de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia civilă. Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura Centrală pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic de influenţă. CSM a admis astfel solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care o cercetează pe Maria David pentru trafic de influenţă. David ar fi pretins bani pentru a interveni pe lîngă judecători, în sensul obţinerii unor hotărîri judecătoreşti favorabile celor de la care ar fi pretins sume.

România a blocat candidatura Serbiei la UE

România a blocat, în cursul reuniunii miniştrilor Afacerilor Europene din statele UE, luarea unei decizii privind acordarea statutului oficial de candidat Serbiei. Miniştrii Afacerilor Europene din statele UE au recomandat, ieri, acordarea statutului de candidat pentru aderarea la UE Serbiei, însă fără a lua o decizie formală. "Miniştrii recomandă acordarea statutului de candidat Serbiei şi aşteaptă cu nerăbdare decizia care va fi luată de Consiliul European de acordare sau nu a acestui statut", conform unui comunicat al UE. "România a blocat un acord imediat", anunţă surse diplomatice. Acordarea statutului de candidat necesită unanimitatea celor 27. România exercită presiuni asupra Serbiei pentru a primi garanţii în privinţa etnicilor români, explică un diplomat, catalogînd drept "o surpriză" opoziţia Bucureştiului.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
abramburica, acum 4439 zile, 20 ore, 50 minute, 38 secunde
Romania nu a blocat aderarea Serbiei in UE ci a amanat luarea unei decizii pana cind Serbia isi va revizui atitudinea fata de minoritati! Romanii s-au purtat loial cu Serbia chiar si atunci cand tara citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.