Economic

O firma a consilierului PSD Vasile Carnariu a intrat în faliment

Mihai Boicu
20 feb 2012 4802 vizualizări
Primăria Focşani i-a cerut insolvenţa în 2009 pentru datorii de peste 500 milioane lei vechi u chiar dacă Vrangal Galaţi a plătit sumele imputate, procesul a continuat, iar Tribunalul Galaţi a decis “declanşarea procedurii generale a insolvenţei”

Vrangal SA Galaţi, una din firmele prin intermediul cărora face afaceri social – democratul Vasile Carnariu, a intrat în faliment. Decizia a fost luată pe 24 noiembrie 2011 de Tribunalul Galaţi, iar dosarul va ajunge din nou pe masa judecătorilor pe 16 mai după ce instanţa a hotărît la termenul din 15 februarie continuarea procedurii. În acest interval instanţa a dispus stabilirea creanţelor şi convocarea adunării generale a creditorilor. Falimentul firmei Vrangal Galaţi a pornit de la o solicitare a unei instituţii condusă de un alt social democrat, primarul Decebal Bacinschi, în anul 2009. Societatea şi-a achitat datoriile către municipalitate, potrivit unui răspuns al primăriei, însă cursul procesului pînă la declanşarea procedurii generale a insolvenţei nu a mai putut fi oprit. “Firma Vrangal SA Galaţi a fost deţinătoarea unor suprafeţe de teren şi a unor construcţii situate pe raza municipiului Focşani pentru care datora în 2009 suma de 50.938 lei cu titlu de impozit. Urmare a faptului că debitele erau datorate din anul 2004 şi exista pericolul ca o parte să se prescrie, în anul 2009 s-a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei. În anul 2010 au fost achitate integral debitele datorate bugetului local”, se arată în răspunsul primit de la Primăria Focşani. Vasile Carnariu nu a putut fi contactat ieri pentru a comenta situaţiei societăţii în care deţine acţiuni alături de alţi parteneri de afaceri. Aşa cum se întîmplă în asemenea situaţii, cel mai probabil procesul Vrangal a continuat deoarece firma a fost urmărită şi de alţi creditori.


Carnariu controlează trei firme


Consilierul judeţean Vasile Carnariu este implicat în trei firme, după cum reiese din declaraţia sa de interese publicată pe site-ul Consiliului Judeţean Vrancea. Alesul PSD deţine 50% din acţiuni la SC Vial 2000 SRL Focşani şi SC Rhonda Natural SRL, la care este şi administrator. La Vrangal social democratul are 27% din acţiuni, însă tot el este cel care controlează firma întrucît este acţionar şi prin intermediul Vial 2000, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Obiectul de activitate este “comerţul cu amănuntul al altor produse alimentare, în magazine nespecializate”, după ce precizează în evidenţele Ministerului Finanţele Publice. De menţionat însă că ultimele informaţii date publicităţii sînt din anul 2008, atunci cînd firma din Galaţi a înregistrat un profit mic, de 7.346 lei. În anii anteriori societatea s-a ocupat cu fabricarea pîinii şi a înregistrat pierderi. Nici despre celelate societăţi nu există informaţii despre situaţiile financiare decît pînă în anul 2007. Vasile Carnariu, care în timpul scurtei guvernări PDL – PSD a fost director la sucursala APIA, nu a menţionat în declaraţia de avere de anul trecut venituri de la cele trei societăţi ale sale. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.