Economic

Consilierul lui Boc, forţat să-şi dea demisia din fruntea Transelectrica

Ziarul de Vrancea
24 ian 2012 950 vizualizări
El va rămîne totuşi membru al Consiliului de Administraţie al companiei

Victor Vevera, consilier personal al primului-ministru, şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Transelectrica. Demisia a fost înaintată ministrului Economiei, companiei şi Consiliului de Administraţie al acesteia, informează Guvernul. Vevera a fost instalat la conducerea Transelectrica vineri, după ce directorul general al transportatorului de electricitate Transelectrica, Horia Hăhăianu, a fost revocat în AGA din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Acţionarii au aprobat şi revocarea din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al companiei a lui Ionel Florin, locul acestuia fiind luat tot de Vevera. Ministrul Economiei, Ion Ariton, a emis, în luna iulie a anului trecut, un ordin prin care preşedintele CA al companiilor din subordinea Ministerului Economiei nu poate îndeplini simultan şi funcţia de director general. Victor Vevera rămîne în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Transelectrica, după ce a demisionat din poziţia de preşedinte al Consilului, la patru zile de la numire, potrivit Biroului de presă al companiei. Numirea lui Vevera la conducerea Transelectrica a fost criticată în presă, care a reclamat lipsa informaţiilor care să indice competenţele acestuia în domeniu. Ziarul Financiar a relatat că această numire desfide orice criteriu de transparenţă şi competenţă, într-o perioadă în care se vorbeşte despre depolitizarea şi eficientizarea companiilor de stat prin selectarea membrilor consiliilor de administraţie şi a directorilor executivi pe criterii de competenţă. ZF a mai arătat că aducerea consilierului la conducerea Transelectrica încalcă prevederile OU 109/2011 privind guvernanţa corporativă, care spune că selecţia candidaţilor pentru locurile din consiliile de administraţie ale unor companii de stat cu afaceri de peste 7,3 milioane euro pe an şi mai mult de 50 de angajaţi se realizează de către un expert independent şi că maximum doi membri ai Consiliului de Administraţie al unei companii de stat pot fi aleşi din rîndul funcţionarilor publici.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.