Economic

Declaraţia de livrări/prestări şi achiziţii se depune la fel cu cea de TVA

Mihai Boicu
4 ian 2012 3465 vizualizări
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a stabilit că formularul 394 “Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional” are, începînd cu această lună, aceeaşi perioadă de raportare cu perioada declarată pentru depunerea decontului de TVA, respectiv formularul 390

În funcţie de firmă, dacă s-au efectuat operaţiuni de acest tip, declaraţia poate fi depusă lunar sau trimestrial la Finanţe. Data limită pentru raportare este data de 25 a lunii următoare perioadei de raportare pentru depunerea decontului. Potrivit ANAF “persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în Romania sînt obligate să declare toate livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile de bunuri şi servicii realizate, pe teritoriul Romaniei, către/de la alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în Romania”. Declaraţia 394 se depune în format  electronic, pe portalul e – Romania sau în format electronic pe suport electronic, însoţit de anexa nr. 1, în format hîrtie (doar prima pagină) semnat şi ştampilat conform legii, precizează oficialii Direcţiei de Finanţe Vrancea. Declaraţia în format electronic, însoţită de formularul listat, semnat şi ştampilat, se depune direct la registratură organului fiscal competent ori se comunică prin poştă, cu confirmare de primire. Pe de altă parte, începînd de ieri, pentru perioadele de raportare începînd cu decembrie 2011, Declaraţia 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de fost, publicate pe portalul ANAF. “Depunerea prin Internet va putea fi făcută doar pe pagina de upload creată iniţial pentru Declaraţia 112, accesibilă prin portalul www.e-guvernare.ro, după autentificarea cu certificatul digital”, spun reprezentanţii Direcţiei de Finanţe. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.