Economic

Neaţă vrea ca şi micii podgoreni să vîndă vin la chinezi

Mihai Boicu
7 dec 2011 2297 vizualizări
Direcţia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Vrancea a organizat zilele trecute o întîlnire cu micii producătorii din viticultură pentru a discuta despre posibilitatea ca aceştia să vîndă vinuri pe piaţa chineză. Colaborarea ar urma să fie posibilă în cadrul Camerei Romano – Chineză, filiala Vrancea, condusă de Manole Merchea, care a participat şi el la discuţia cu producătorii.

“Primul pas pentru a vinde pe piaţa chineză este înscrierea în această Cameră, iar după aceea se vor stabili regulile jocului. Probabil că, împreună cu partea chineză, vom pune bazele unei activităţi privind preluarea cantităţilor de vin şi prelucrarea acestora la condiţiile impuse de Uniunea Europeană”, a declarat Costică Neaţă, directorul DADR. Acesta spera ca preţul vinului să se ridice prin creşterea cererii odată cu intrarea chinezilor pe piaţa din Vrancea. Pe 20 decembrie va avea loc o nouă întîlnire cu producătorii agricoli din Vrancea, de această dată de o anvergură mai mare, la sala de şedinţe a Primăriei Focşani. La discuţii vor fi prezenţi consulul Romaniei la Shanghai, Florin – Marius Tacu dar şi reprezentanţi ai ambasadei ţării noastre în China. La ora actuală, mai mulţi mai producători de vinuri au pătruns pe piaţa chineză, cea mai atractivă din lumea datorită cererii mari. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lars, acum 4523 zile, 11 ore, 19 minute, 47 secunde
,,IAR DUPA ACEEA SE VOR STABILI REGULILE JOCULUI,,.DEJA NU VA SUNA A TEAPA?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.