Economic

Evazionistul de 11 miliarde nu mai recunoaşte partenerii de afaceri

Gabriel Sava
23 nov 2011 1397 vizualizări
Dosarul în care gălăţeanul Gheorghe Cimpoca este acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat de 11 miliarde lei vechi, a avut ieri un nou termen.



 Instanţa a audiat doi martori, unul dintre ei fiind cel care a închiriat spaţiul comercial în care a funcţionat societatea lui Cimpoca, anterior deţinută de un alt evazionist, Constantin Chiticaru. Acesta l-a recunoscut pe inculpatul din cauză ca fiind cel care a închiriat depozitul în care a funcţionat firma Valmiada Steel SRL Focşani. Firma cu pricina a fost de altfel introdusă în cauză ca parte responsabilă civilmente, la solicitarea completului de judecată. Tot pe Cimpoca l-a recunoscut şi Lucian Staicu, un agent de vînzări la o firmă de la care inculpatul a cumpărat patru seturi de jante de aliaj pentru autoturisme, în valoare de aproape 3.000 lei, care nu au mai fost niciodată achitate. Gălăţeanul a declarat însă că nu s-a întîlnit niciodată cu Lucian Staicu, reprezentantul Conex Distribution SA Iaşi. Procurorii au reţinut în materialul de urmărire penală că Gheorghe Cimpoca a lucrat pe sistemul clasic, respectiv cumpărarea unor cantităţi importante de marfă pe care le achita apoi cu cecuri fără acoperire. Rechizitoriul a stabilit că există 14 firme, din întreaga ţară, care au vîndut de la lenjerie de pat la produse electronice şi electrocasnice firmei Valmiada Steel SRL, cu sediul social într-un apartament din Focşani. În această poveste a fost implicat şi un anume “Florin Ciobanu”, care se recomanda ca fiind acţionar şi care, la verificări, s-a dovedit a fi o persoană care folosea identitatea unei persoane decedate din 2008. Persoana în cauză nu a fost identificată nici în prezent. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.