Economic

Coloana de stiri economice:Cosmote va vinde iPhone 4S la preţuri cuprinse între 800 şi 2.200 lei

Ziarul de Vrancea
9 nov 2011 931 vizualizări
Persoanele interesate de iPhone 4S vor putea cumpăra terminalul începînd cu 11 noiembrie din reţeaua de magazine Cosmote Romania la preţuri cuprinse între 799 şi 2.199 lei, în funcţie de tipul de abonament şi configuraţia telefonului.

Pentru abonamentul Cosmote Discover, tarifat cu 18,60 euro/lună (TVA inclusă) şi încheiat pe o perioadă de 24 luni, terminalul iPhone 4S 16 GB costă 1.749 lei. în cazul configuraţiei cu 32 GB, preţul terminalului se ridică la 2.199 lei. Varianta iPhone 4S 64 GB nu există în oferta operatorului. Abonamentul Cosmote Discover include 110 minute naţionale/internaţionale în zona 1, 1.000 minute în reţea, 1.000 SMS-uri naţionale, 110 MMS-uri în reţea şi 1 GB trafic de date. Dacă se optează pentru abonamentul Cosmote Explore, tarifat cu 28,52 euro/lună (TVA inclusă), clientul va plăti 999 lei pentru iPhone 4S 16 GB şi 1.439 lei pentru iPhone 4S 32 GB. Abonamentul trebuie încheiat pe doi ani şi include 220 minute naţionale/internaţionale în zona 1, 1.500 minute în reţea, 1.500 SMS-uri în reţea, 220 MMS-uri în reţea şi 1,5 GB trafic de date. Pentru abonamentul Cosmote Adventure, tarifat cu 48,36 euro/lună (TVA inclusă), cel mai avansat terminal al Apple costă 799 lei în configuraţia de 16 GB şi 1.229 lei lei în varianta de 32 GB. În cazul acestui abonament, care trebuie încheiat pe doi ani, clientul primeşte 440 minute naţionale/internaţionale în zona 1, 2.000 minute în reţea, 2.000 SMS-uri în reţea, 440 MMS-uri în reţea şi 2,5 GB trafic de date. Prin intermediul celor trei abonamente poate fi achiziţionat şi terminalul iPhone 4, în configuraţia de 8 GB, 16 GB şi 32 GB, la preţuri cuprinse între 299 şi 2.199 lei.

Senatul a aprobat trecerea EximBank de la AVAS la Finanţe

Senatul a aprobat, miercuri, trecerea acţiunilor deţinute de stat la EximBank din administrarea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului în cea a Ministerului Finanţelor. Senatorii au adoptat, cu amendamente, un proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 83/2011 privind stabilirea unor măsuri referitoare la Banca de Export-Import a Romaniei - EximBank S.A. Potrivit unui amendament propus de senatorii Dan Radu Ruşanu (PNL) şi Toni Greblă (PSD), adoptat de Comisia pentru buget, finanţe şi însuşit de majoritatea senatorilor, din textul ordonanţei a fost eliminată prevederea care stabilea că "sumele reprezentînd dividentele corespunzătoare acţiunilor statului la Banca de Export-Import a Romaniei EximBank SA se virează la bugetul de stat în termen de cinci zile de la data repartizării lor". De asemenea, senatorii au stabilit că profitul nerepartizat al băncii aferent perioadei 2008-2010 va fi repartizat în condiţiile legii, eliminînd din text menţiunea că repartizarea se va face "sub formă de dividende". În forma iniţială, ordonanţa prevedea că "profitul nerepartizat al Societăţii Comerciale Banca de Export-Import a Romaniei EximBank SA aferent anilor 2008, 2009 şi 2010 se repartizează sub formă de dividende, în condiţiile legii". Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 83/2011 a fost aprobat cu 64 de voturi "pentru", 29 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri. Actul normativ a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată. În şedinţa specială din 29 septembrie, Guvernul a decis ca acţiunile deţinute de stat la EximBank să fie trecute din administrarea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) în portofoliul Ministerului Finanţelor, iar profitul nerepartizat aferent ultimilor trei ani să fie vărsat ca dividende la bugetul de stat. Sumele reprezentînd dividendele corespunzătoare acţiunilor statului la Banca de Export-Import a Romaniei-EximBank vor fi virate la bugetul de stat în termen de cinci zile de la data repartizării lor, se arăta în ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern.

Ford a început producţia celui mai mic motor al constructorului

Ford a început să producă în serie la uzina din Koln cel mai mai mic motor pe benzină al constructorului auto, EcoBoost de 1 litru, propulsor care va fi fabricat şi la Craiova din prima parte a anului viitor, a anunţat miercuri compania. Motorul va echipa în primă fază versiunea europeană a modelului Ford Focus, urmat la scurt timp de B-Max şi C-Max. Propulsorul va fi fabricat şi la uzina Ford de la Craiova începînd cu prima parte a anului viitor, producţia anuală urmînd să ajungă la 350.000 de unităţi în următorii ani. EcoBoost de 1 litru este cel mai mic propulsor Ford pe benzină. "Blocul motor al unităţii EcoBoost, deşi de dimensiuni reduse, furnizează pînă la 125 cai putere şi o valoare maximă a cuplului de 170Nm, ceea ce îi conferă cel mai ridicat nivel de putere întîlnit pînă în prezent la un motor de serie Ford", se arată într-un comunicat al Ford Europa. Primul model echipat cu noul motor, Ford Focus, va avea un consum de carburant de 5 litri la suta de kilometri şi emisii de dioxid de carbon de 109 grame pe kilometri, în versiunea cea mai puternică de motorizare, de 125 cai putere.

Harley-Davidson recheamă motociclete pentru probleme la luminile de frînă

Harley-Davidson Romania va rechema în service trei motociclete modelul Touring pentru înlocuirea unui senzor al lămpii de frînă, care ar putea să nu funcţioneze normal la o eventuală supraîncălzire, a declarat directorul de vînzări al importatorului, Marcel Chiva. Producătorul american de motociclete a anunţat la sfîrşitul lunii trecute că va începe o campanie de rechemare a peste 300.000 de motociclete, din care trei sferturi vîndute în SUA, la care pot aparea probleme la întrerupatoarele pentru luminile de frînă.  Reprezentantul local al mărcii a precizat că operaţiunea de înlocuire a piesei durează 10 minute. În Romania, modelul Touring costă, în funcţie de versiune, între 23.000 euro şi 31.200 euro cu TVA inclusă. Chiva estima în luna aprilie că Harley-Davidson Romania va vinde în acest an 55-60 motociclete, cu 10-15 unităţi mai multe faţă de 2010. Importatorul mărcii americane este parte a companiei Automotive Trading Service, deţinută de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Deficitul comercial a scăzut cu 1,18%
 
Deficitul comercial a scăzut cu 1,18% în primele nouă luni ale acestui an, la 6,9 miliarde de euro, exporturile crescînd mai rapid decît importurile, arată datele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În perioada ianuarie-septembrie, exporturile au fost de 33,4 miliarde de euro, cu 24,2% mai mari faţă de cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar importurile au urcat cu 19%, la 40,3 miliarde de euro. Tranzacţiile cu maşini şi echipamente de transport au reprezentat 41,2% din exporturi şi 33,7% din importuri. În acelaşi timp, produsele manufacturate exportate de Romania au acoperit 33,8% din total, iar la importuri ponderea acestora a fost de 30,7%. Un decalaj important a avut loc la produsele chimice, unde Romania a importat de două ori mai mult decît a exportat (6,3% la export şi 13,4% la import). La produsele alimentare, băuturi şi tutun, importurile au reprezentat 6,9% din total, depăşind exporturile, a căror pondere a fost de 5,8%. Importurile de combustibili minerali şi lubrifianţi au reprezentat 11,7% din total, faţă de 5,9% la exporturi. Pe lîngă maşini, echipamente de transport şi produse manufacturate, exporturile au fost mai mari decît importurile şi la materii prime şi materiale (7% din total exporturi şi 3,6% din total importuri).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.