Economic

Preţul vilelor de lux a intrat la apă cu 75%

Ziarul de Vrancea
2 nov 2011 1171 vizualizări
Preţurile la care sînt scoase la vînzare imobilele de lux din Bucureşti au coborît în acest an cu pînă la 75%, topul celor mai abrupte scăderi fiind condus de o vilă din zona Moşilor pentru care proprietarul cere acum 840.000 euro, faţă de 3,5 milioane euro la începutul anului.

În top se regăsesc mai ales vile vechi, cu valoare istorică, dar şi proprietăţi construite după anul 2000, care servesc atît ca sedii de firme, cît şi ca reşedinţe private. Reducerile sînt în toate cazurile analizate de peste un milion de euro, potrivit datelor furnizate de portalul imobiliare.ro. Vila de pe primul loc în topul realizat după cele mai spectaculoase reduceri de pre din 2011 este construită pe un teren de 633 metri pătraţi, din care amprenta casei reprezintă 247 de metri pătraţi. Imobilul are 9 camere şi este pretabil pentru sediu ambasadă, sediu de companie sau restaurant, iar preţul este în continuare negociabil. Locul doi în top este ocupat de un imobil nou cu 12 camere, cu demisol, parter, etaj şi mansardă din zona Lascăr Catargiu-Piaţa Romană. Imobilul are o suprafaţă desfăşurată de 1.000 metri pătraţi şi este compus din două corpuri amplasate pe un teren de 750 de metri pătraţi. Preţul solicitat pentru această clădire a scăzut cu 33%, de la 7,5 milioane de euro la 5 milioane de euro.  Pe poziţia a treia se plasează o vilă cu 12 camere, amplasată în zona Primăverii-Televiziune, avînd o suprafață construită de 900 metri pătraţi şi 700 metri pătraţi utili. Imobilul este construit în 1940, pe un teren de 375 metri pătraţi. Reducerea de preţ în acest caz este de 2,02 milioane de euro, de la 3,5 milioane de euro, la 1,48 milioane de euro. Locul patru revine unui imobil cu 16 camere şi o suprafață utilă de 870 de metri pătraţi, cu o bucătărie, 6 băi, 5 balcoane, construit în 1940, al cărui preţ a fost redus cu 2 milioane de euro. Preţul cerut în momentul introducerii pe piaţă a fost de 7 milioane de euro, pentru ca acum proprietaru să se mulţumească şi cu 5 milioane de euro. Vila se află în apropiere de Piaţa Romană. Top 5 al imobilelor cu cele mai mari reduceri de preţ în 2011 este încheiat de o casă cu 13 camere din zona Armenească, care poate fi cumpărată în prezent cu 750.000 de euro, dar şi această sumă este negociabilă. Imobilul, construit înainte de 1990 pe un teren de 537 metri pătraţi şi cu o suprafaţă utilă de 450 metri pătraţi, a costat iniţial 2,499 milioane de euro.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.