Economic

Mircea Diaconu, acuzat că a "regizat" un concurs public

Ziarul de Vrancea
27 oct 2011 1019 vizualizări
Ca director al Teatrului Nottara, parlamentarul PNL i-a dat notă maximă soţiei sale la concursul pentru postul de regizor, deşi aceasta nu ar fi îndeplinit condiţiile de participare la concurs

ANI a sesizat Parchetul instanţei supreme să-l cerceteze pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pe Mircea Diaconu, senator şi director la Teatrul "C.I.Nottara", pentru că favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la teatru. Potrivit Agenţiei, în urma evaluărilor demarate în noiembrie 2010, s-a constatat că în 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, soţia lui Mircea Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului "C.I. Nottara", a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic. Cererea sa a fost aprobată de către directorul Teatrului, soţul său, Mircea Diaconu. Inspectorii susţin că Maria Diaconu nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului de regizor artistic, de minim un an experienţă în domeniul regiei, ea avînd la acea dată numai două luni de la absolvirea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti. În cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost preşedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate în care i-a acordat soţiei sale calificativul maxim. În 15 august 2007, Maria Diana Diconu a fost promovată în funcţia de regizor artistic. Potrivit ANI, beneficiul patrimonial, constînd în veniturile salariale, obţinut în perioada 2007 – 2010 de către aceasta a fost de 83.684 de lei.
Reamintim că Agenţia a constatat printr-o decizie din 27 ianuarie că Mircea Diaconu se află în incompatilbilitate, pe lîngă calitatea de parlamentar, acesta ocupînd şi funcţia de director al Teatrului "C.I. Nottara".

"Soţia mea nu este croitoreasă"

Mircea Diaconu s-a arătat ieri iritat de solicitarea ANI, ironizînd demersul instituţiei.  "Trăim în România. N-am ce să comentez. E vijelia cotidiană care ne-a întors în anii '50, ca metode, ca principii", a declarat Diaconu. El a precizat că în momentul de faţă este în turneu în Germania. "Lista incompatibilităţilor mele abia se deschide. Acum, spre exemplu, sînt şi director de teatru şi conduc şi maşina teatrului în turneu. Le mai dau eu ANI-lor şi alte motive de subminare a economiei naţionale şi probabil, dacă mă concentrez bine, şi de genocid", a spus rîzînd Mircea Diaconu. Totodată, Diaconu a atras atenţia că nu pleacă din România. "Mă întorc marţi noapte. Sînt în turneu în Germania cu «Vacanţă în Guadelupa», o comedie proaspătă, o farsă politică, ceea ce e practic o contradicţie în termeni", a continuat Diaconu. În ceea ce o priveşte pe soţia lui, Mircea Diaconu a spus: "Soţia mea nu este croitoreasă. Este actriţa Diana Lupescu. Ce vină are ea săraca? Asta mă doare cel mai mult, este posibil să sufere ea".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.