Economic

Băsescu: Dacă fluxurile de capital oferite de bancile mamă s-ar micşora, Romania ar fi în dificultate

Ziarul de Vrancea
26 oct 2011 762 vizualizări
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că Romania ar fi "într-o dificultate foarte mare" dacă fluxurile de capital oferite de bancile mamă spre a fi utilizate la băncile lor din Romania s-ar micşora, explicînd că nu s-ar mai putea finanţa nici măcar bugetul de cheltuieli de anul acesta.

Şeful statului a precizat că, anul acesta, Romania a împrumutat de pe piaţa bancară internă 56 de miliarde de lei - sumă ce va fi completată de împrumuturile ce vor fi realizate pînă la sfîrşitul anului - pentru a-şi acoperi cheltuielile bugetare şi a susţine deficitul.
"Aceasta înseamnă 13,2 miliarde de euro, de pe piaţa internă, plus alte două miliarde de euro de pe piaţa externă", a menţionat el.
Potrivit lui Băsescu, dacă fluxurile de capital oferite de bancile mamă spre a fi utilizate la băncile lor din Romania s-ar micşora, Romania ar fi într-o dificultate foarte mare, "adică n-am mai putea finanţa nici măcar bugetul de cheltuieli de anul acesta".
"De aceea noi susţinem ca în procesul de capitalizare a băncilor din zona euro să se ţină cont şi de nevoia de a se menţine fluxurile de capital către filialele acestor bănci din zona euro, filiale aflate în zona non-euro", a spus preşedintele Băsescu. Şeful statului a făcut aceste declaraţii înainte de plecarea spre Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4565 zile, 18 ore, 12 minute, 2 secunde
Daca guvernul nu ar mai primi bani de nicaieri ar fi mai bine pentru toata lumea. Basescu si Boc au blocat toate creditarile pentru economia reala pentru ca sug toti banii de la banci pentru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.