Economic

VIDEO!!!! Coroane de flori şi defilare de Ziua Armatei Romane

Ziarul de Vrancea
25 oct 2011 1751 vizualizări
Politicienii nu au renunţat la rivalităţi şi au stat grupaţi în funcţie de culoarea politică

 Ostaşii care şi-au vărsat sîngele pentru eliberarea patriei au fost comemoraţi ieri la Focşani. Militarii din Garnizoana Focşani, în colaborare cu autorităţile locale, au organizat la Monumentul Eroilor Independenţei care se află vizavi de Tribunal un ceremonial militar şi religios de Ziua Armatei Romane care se serbează în fiecare an pe 25 octombrie. Cu această ocazie a fost evocată memoria ostaşilor români căzuţi pe cîmpurile de luptă pentru eliberarea patriei de armatele hortysto-hitleriste. Au fost rostite alocuţiuni de către preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, generalul în rezervă Nicolae Zamfir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Bîrlădeanu, şi comandantul Garnizoanei Focşani, gen. Florinel Damian. “Noi, veteranii de război, trăim astăzi o zi scumpă a memoriei noastre, un moment important în istoria contemporană, eliberarea la 25 octombrie 1944 a ultimei brazde de pămînt din NV ţării, străvechi pămînt romanesc răpit de Ungaria hortistă ca urmare a odiosului dictat de la Viena din 30 august 1940. Pentru a statornici în memoria posterităţii semnificaţia acestui eveniment istoric, 25 octombrie a devenit Ziua Armatei Romane”, le-a transmis celor prezenţi Nicolae Zamfir. După discursurile ţinute de autorităţi, reprezentanţii instituţiilor din Vrancea, oamenii politici au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Independenţei. Nici cu această ocazie politicienii nu au renunţat la rivalităţi şi au stat grupaţi în funcţie de culoarea politică. Acţiunea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, militarii fiind urmăriţi şi de focşănenii care s-au oprit o clipă din drum pentru a asista la ceremonial. (Raluca MANOLACHE)
 
Lecţii de istorie în şcoli


Ieri, elevii Şcolii “Duiliu Zamfirescu” Focşani au participat la un moment evocativ organizat la Casa Armatei. Gen. Mr. Nicolae Zamfir, preşedintele ANEFR Vrancea, a prezentat elevilor luptele duse la finalul celui de-al Doilea Război Mondial pentru eliberarea ţării. Micuţii au vizionat memorialul dedicat primului soldat roman căzut la datorie în Irak şi au ascultat cuvîntul Comandatului Garnizoanei Focşani, gen. Florinel Damian. “Pentru menţinerea romanismului nu trebuie să uităm niciodată ce s-a întîmplat. Să studiaţi istoria Romaniei şi să o comparaţi cu realităţile de astăzi. Dezvoltaţi cultura, ştiinţa şi tehnologia în lume, dar nu uitaţi că sînteţi romani”, le-a spus şeful Garnizoanei celor mici. Astfel, micuţii au conştientizat că ei sînt îndeplinirea militarilor căzuţi pe front şi că sînt speranţa noastră pentru o lume mai bună, după cum ne-a spus Pompilia Bărbosu, consilierul educativ al şcolii. Şi elevii de la Şcoala Găgeşti au ţinut ieri un moment de reculegere de Ziua Armatei, în cadrul unei lecţii deschise. Col. (r) Vasile Rumega şi col. (r) Marin Ionel au vorbit despre importanţa zilei şi au adus un omagiu celor ce s-au jertfit pentru patrie. (G.D.,R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.