Economic

Fonduri de 500 de milioane de euro blocate în Elveţia, într-o anchetă de spălare de bani

Ziarul de Vrancea
24 oct 2011 953 vizualizări
Elveţia a blocat fonduri în valoare de 500 de milioane de euro aflate în circa 100 de conturi bancare, într-o anchetă asupra unui caz de spălare de bani în care este implicată o companie energetică cehă, a anunţat luni Ministerul Public elveţian, citat de AFP

Şapte persoane, în majoritate de naţionalitate cehă, au fost inculpate pentru spălare de bani şi criminalitate economică, potrivit comunicatului oficial al Parchetului elveţian.
Suspecţii sînt bănuiţi că au preluat ilegal controlul asupra uneia dintre cele mai importante companii energetice cehe, a cărei denumire nu a fost dată publicităţii.
În iunie 2005, justiţia elveţiană a declanşat o investigaţie în acest caz, după ce membrii conducerii companiei au preluat controlul asupra acesteia prin intermediul fondurilor societăţii. Pentru elucidarea cazului, a fost necesară "o anchetă financiară internaţională complexă, care a durat şase ani".
Ministerul Public elveţian "îi acuză pe membrii conducerii companiei, precum şi terţe persoane, că au creat o structură de companii foarte complexă, în diferite ţări, pentru a deturna în scopuri personale fondurile societăţii, astfel încît să devină proprietarii acesteia fără a plăti nimic".
Potrivit acuzării, o parte importantă a averii firmei a fost transferată în Elveţia, unde a fost supusă unei operaţiuni de spălare de fonduri. "Au fost identificate 100 de conturi bancare legate de aceste acţiuni şi a fost confiscată o sumă echivalentă cu circa 600 de milioane de franci elveţieni", conform Ministerului Public elveţian.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.