Economic

Contabilii şi experţii contabili au sărbătorit 90 de ani activitate

Mihai Boicu
21 sep 2011 1705 vizualizări
Prefectul Ion Oprea a participat la eveniment şi în calitate de contabil

Membrii filialei din Vrancea a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Romania (CECCAR) au marcat ieri printr-o întîlnire festivă împliniare a 90 de ani de existenţă a acestei organizaţii profesionale. “Ziuna Naţională a Contabilului Roman” a adunat la un loc peste 100 de practicanţi ai profesiei, dintre care a făcut parte şi prefectul Ion Oprea. Preşedintele CECCAR Vrancea a arătat că şcoala de contabili romanească este una cu tradiţie, care a căpătat o recunoaştere internaţională în ultimii ani. “Tot ceea ce înseamnă rezultate se datorează şi unei perioade îndelungate, de 90 ani, a CECAR”, a spus Viorel Budeanu. Prefectul Ion Oprea a spus la rîndul său că cei care practică meseria de contabil şi expert autorizat sînt cei care au dat girul măsurilor luate într-o “perioadă sau alta”. “De aceea cred că rolul contabililor şi economiştilor este foarte important în orice stat, cu atît mai mult în Romania, în această perioadă de criză”, a afirmat prefectul Ion Oprea. Reprezentantul Parchetului, procurorul Cristinel Mărgel, a subliniat faptul că între procurori şi contabili trebuie să existe o colaborare foarte bună, deoarece cei din urmă trebuie să realizeze expertizele financiare şi contabile ale persoanelor fizice şi juridice cercetate. Membrii CECCAR au atras atenţia că aproape toţi clienţii lor sînt IMM-uri şi acestea trebuie să fie ajutate în găsirea de surse de finanţare în această perioadă dificilă. Accesul firmelor la creditare a fost restricţionat de bănci în ultimii ani, ceea ce le-a afectat profiturile, dar şi fluxurile băneşti. “Trebuie să le căutăm surse de finanţare, pentru că dacă le merge lor bine atunci şi nouă ne merge bine”, a sublianat Codruţa Boboc în prezentarea făcută. Medalia “90 de ani de la înfiinţarea CECCAR” a fost acordată expertului Nicolae Marin, pentru îndelungata sa activitate în slujba profesiei. De asemenea, au fost premiate şi cele mai bune firme membre ale CECCAR. Prima poziţie a fost ocupată de SC Audit Finans SRL, locul doi de SC Robotex SRL, locul trei deSC Asist SRL şi SC Continvest SRL. Filiala Vrancea a CECCAR numără 608 membri, din care 350 sînt membri activi, 223 membri inactivi, iar 35 sînt stagiari. Dintre aceştia, 205 sînt experţi contabili, 109 contabili autorizaţi, la care se adaugă 36 de societăţi de contabilitate şi expertiză contabilă. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.