Economic

Coloana de stiri:Cea mai mare rafinărie din estul Europei va fi ridicată în Bulgaria

Ziarul de Vrancea
12 sep 2011 1368 vizualizări
Grupul rus Lukoil va construi în colaborare cu compania franceză Tecnip cea mai mare rafinărie din estul Europei, la sediul actualei unităţi de rafinare Neftochim din Burgas, Bulgaria, transmite Novinite

Lukoil, cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia, intenţionează să investească în următorii zece ani circa 25 de miliarde de dolari în unităţi de procesare a petrolului, în Rusia şi în străinătate, a declarat preşedintele Lukoil, Vagit Alekperov. Contractul cu Tecnip va fi semnat la sfîrşitul lunii septembrie. "Tecnip va avea obligaţia să construiască instalaţia de rafinare în termen de 35 de luni. Unitatea va fi cea mai bună rafinările din Estul Europei", a declarat preşedintele Lukoil, Vagit Alekperov. Lukoil Neftochim, singura rafinările operaţională din Bulgaria, are o capacitate anuală de procesare de 9,8 milioane tone de petrol. În 2010, rafinăria a procesat 5,95 milioane tone de ţiţei. Lukoil deţine în total 10 rafinării, dintre care jumătate în Rusia. Capacitatea totală de rafinare a grupului Lukoil a fost anul trecut de 66 milioane de tone. Licenţa de operare a rafinăriei din Burgas a fost revocată la sfîrşitul lui iulie, pentru că nu au fost instalate pînă la termenul limită echipamente electronice de măsurare.

Dacia a produs maşina Duster cu numărul 200.000

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a fabricat, la sfîrşitul săptămînii trecute, vehiculul Dacia Duster cu numărul 200.000, model lansat în fabricaţie la începutul anului trecut, a anunţat luni constructorul auto. Maşina cu numărul 200.000 este un 4x4 de culoare neagră, are tipul de echipare Laureate, cu motor de 1,5 litri dci şi 110 Cai Putere, şi va fi livrată unui client din Romania. De la începerea producţiei modelului, în ianuarie 2010, cadenţa modelului Duster a crescut progresiv, ajungînd să reprezinte în prezent peste 50% din producţia Dacia. Automobile Dacia este parte a grupului francez Renault, iar anut trecut a înregistrat o cifră de afaceri 2,7 miliarde euro, în creştere cu 26,6% faţă de nivelul obţinut în 2009.

Un producător german de eoliene deschide un birou în Romania

Producătorul german de turbine eoliene Nordex va deschide un birou în Romania, pentru a profita de creşterea pieţei de profil, unde a obţinut deja primele două contracte. Nordez a vîndut opt turbine de cîte 2,5 megawaţi şi a semnat acorduri de service cu două parcuri eoliene care vor produce energie în acest an, se arată într-un comunicat al companiei cu sediul central la Hamburg. Romania are potenţialul să ajungă la o capacitate de energie eoliană de peste 3.000 de megawaţi, pînă la sfîrşitul anului 2015, potrivit companiei. "Obiectivul nostru este să obţinem o cotă de piaţă semnificativă. Intenţionăm să deschidem o sucursală în lunile următoare", a declarat Lars Bondo Krogsgaard, directorul de vînzări al Nordex. Compania a fost înfiinţată în 1985 şi are o capitalizare de piaţă de aproape 300 de milioane de euro. Compania anticipează creşterea vînzărilor în Bulgaria şi în special în Polonia, unde a conectat la reţea instalaţii eoliene de 93 de megawaţi şi va instala alţi 50 de megawaţi în acest an. Din 1985, compania a instalat 4.681 de sisteme eoliene la nivel mondial, cu o capacitate totală de 7.111,45 megawaţi.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.