Economic

Joi este termenul limita pentru depunerea declaratiilor la Finante

Mihai Boicu
22 aug 2011 980 vizualizări
Peste doua zile expira termenul la care contribuabilii trebuie sa depuna la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea declaratiile pentru luna iulie

 Formularele care trebuie sa ajunga la Finante pina pe data de 25 a fiecarei luni sint urmatoarele: formularul 100, privind obligatiile de plata la bugetul de stat, formularul 112, privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, formularul 300, privind decontul de TVA, formularul 301, referitor la decontul special de TVA, precum si formularul 224, privind veniturile salariale din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturile consulare acreditate in Romania. Pentru prima oara, formularul 112 poate fi depus doar on-line pina joi, inclusiv. “Pentru transmiterea on-line a declaratiei unice contribuabilii trebuie sa detina un certificat digital calificat de la unul din furnizorii de servicii de certificare acreditati in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, care va fi utilizat pentru semnarea declaratiei fiscale”, spun reprezentantii DGFP. Avantajele depunerii on-line sint evitarea timpului pierdut pe la ghisee, evitarea aglimeratiei si economisirea de resurse financiare necesare pentru deplasarea la administratiile fiscale. Contribuabilii trebuie sa evite depunerea declaratiei in ultimul moment, pentru a evita o eventuala suprasolicitare a sistemului informatic pus la punct de Finantele Publice. In cazul nerespectarii termenului limita persoanele fizice risca o amenda cuprinse intre 500 si 1000 lei, iar persoanele juridice intre 1000 si 5000 lei. (Mihai BOICU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.