Economic

Randamentul titlurilor pe zece ani ale SUA a coborit sub 2%

Ziarul de Vrancea
19 aug 2011 852 vizualizări
Randamentul titlurilor pe zece ani emise de Trezoreria SUA a scazut la un minim istoric, sub nivelul de 2%, investitorii renuntind la plasamente pe bursa pentru datoria statului american, considerata printre cele mai sigure investitii din lume

Randamentul a coborit joi la 1,9872%, pentru prima data incepind cel putin din anii '60, potrivit datelor Rezervei Federale din St. Louis. Pentru perioada anterioara, datele de comparatie sunt nesigure, potrivit cotidianului Wall Street Journal. Scaderea a avut loc in contextul datelor economice mai slabe decit asteptarile anuntate de Rezerva Federala din Philadelphia. Raportul a oferit una dintre primele imagini asupra evolutiei economiei SUA in august si a amplificat temerile din ultima perioada.
Chiar daca randamentele au revenit ulterior peste de 2%, declinul sub acest nivel sublinieaza faptul ca investitorii, consumatorii si institutiile financiare se afla tot mai mult intr-o piata dominata de dobinzi extrem de mici, cu implicatii majore pentru companii si populatie. "Cred ca piata lasa de inteles ca randamentele in urmatorii ani vor fi semnificativ mai mici decit in ultimii 10-20 de ani", a afirmat Rick Rieder, director de investitii la unul dintre fondurile de investitii ale companiei BlackRock.
Profesorul Roger Ibbotson, de la Yale School of Management, care a cercetat date referitoare la randamentele obligatiunilor pe zece ani ale SUA incepind din anii '20, a declarat ca acesta nu s-a mai aflat sub 2% din aprilie 1950. Minimul a fost atins in 1942, de 0,92%, afirma profesorul. Randamentul titlurilor pe zece ani a atins un maxim record de 3,725% in februarie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.