Economic

Actionarii Omniasig au aprobat fuziune preliminara cu BCR Asigurari

Ziarul de Vrancea
7 aug 2011 1217 vizualizări
Actionarii Omniasig VIG au aprobat fuziunea preliminara cu BCR Asigurari, in calitate de societate absorbanta, si au imputernicit Directoratul asiguratorului sa intocmeasca proiectul de fuziune, au surse din piata asigurarilor.

"Proiectul de fuziune va fi intocmit impreuna cu Directoratul BCR Asigurari si va fi depus la Registrul Actionarilor. Actionarii au mai hotarit si aprobarea transferului intregului portofoliu de polite al Omniasig catre BCR Asigurari", au mai spus sursele citate. Ambele companii sint controlate de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care mai detine pe piata locala si Asirom. In cazul BCR Asigurari, participatia VIG se ridica la 95,93% din capital, iar la Omniasig - 98,86%.a In 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Omniasig a incheiat pe locul trei, a subscris prime de 916,1 milioane de lei si a inregistrat o cota de 11,03% din piata asigurarilor generale si de viata. La rindul ei, veniturile BCR Asigurari s-au ridicat la 522,01 milioane de lei, rezultat care a adus companiei o cota de 6,29% din industria de profil, plasindu-se pe locul sapte. Practic, prin preluarea Omniasig, BCR Asigurari va deveni cel mai mare jucator local din industria de profil. Dupa nivelul primelor, primii doi jucatori sint Astra si Allianz-Tiriac. Aceasta este a doua fuziune anuntata pe piata asigurarilor in acest an. Generali Asigurari si Ardaf (societatea absorbanta), controlate de grupul ceh Generali PPF, urmeaza sa fuzioneze pina la sfirsitul anului. Dupa fuziune, Ardaf va fi redenumita Generali Romania, dar brandurile si retelele teritoriale ale celor doi asiguratori vor fi pastrate. Anul trecut, primele subscrise de asiguratori au insumat 8,31 miliarde de lei, in scadere cu 6,3$ fata de 2009, pe fondul regresului segmentului de asigurari de generale cu 8,3%, la 6,64 miliarde de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.