Economic

Vrancart estimeaza o crestere a profitului cu 50%

Mihai Boicu
22 iun 2011 1003 vizualizări
Societatea adjudeana ramine singura firma din judet cu o prezenta de remarcat la Bursa Romana de Valori (BVB). In ultimii doi ani, profitul Vrancart a consemnat o diminuare semnificativa, insa nu s-a ajuns la pierderi.

"Anul acesta profitul este in crestere si ne-am propus sa obtinem mai mult cu 50% fata de anul trecut", ne-a declarat Mihai Botez, directorul general al societatii. Datele financiare arata ca Vrancart a avut in 2008 un profit net de 5,7 milioane lei, care a scazut la 4,9 milioane lei in 2009 si la 3,1 milioane lei la sfirsitul anului trecut. Estimarile firmei sint ca in acest an profitul va creste la 4,5 milioane lei. Unul dintre motive il reprezinta investitiile facute, care au consumat din resurse si profit in ultimii doi ani, dar care isi vor arata roadele pe viitor. Astfel, Vrancart a derulat un proiect cu finantare europeana in valoare totala de 10 milioane de euro, care urmeaza a fi terminat in luna august. Optimismul conducerii societatii este sustinut de rezultatele financiare de pe primul trimestru din acest an, cind s-a obtinut un profit net de peste 979.000 lei si venituri totale de 41,9 milioane lei. In urma cu un an profitul era de aproape 900.000 lei, in timp ce veniturile erau mai mici cu 5,7 milioane lei. Productia Vrancart este destinata aproape in intregime pietei interne.


Doua firme ale familiei Jitea pe Rasdaq


In afara de Vrancart mai sint citeva societati din judet care apar ca fiind active pe piata Rasdaq. Este vorba de Agroservice SA Adjud, firma controlata de omul de afaceri Victor Roman, Agromec SA Panciu, Combivra si Vranlact, unde familia Jitea detine cele mai multe actiuni, precum si Sibarex SA Cimpineanca. La ultima firma, SIF Transilvania Brasov detine cele mai multe actiuni, respectiv un procent de 52,8%, in timp ce Vega Galati detine la rindul sau aproape 40% din societate. Cele doua firme controlate de familia Jitea au inregistrat pierderi in anul 2009, ultimul in care exista date financiare. Liviu Jitea a intrat in ultimul top al bogatilor Romaniei cu o avere impresionanta, de aproximativ 80 de milioane de euro. In evidentele BVB apar ca fiind inregistrate in total 82 de firme din Vrancea, insa cu exceptia celor sase firme mentionate, restul au fost delistate, aproape toate fiind "Agromec-uri" din localitatile judetului. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.