Economic

Sefii Vodafone i s-au plins lui Boc de amenda data de Concurenta

Ziarul de Vrancea
7 mar 2011 654 vizualizări
In luna februarie, Consiliul Concurentei a amendat Orange Romania si Vodafone Romania cu 63 milioane de euro

Reprezentantii operatorului de telefonie mobila Vodafone au ridicat problema amenzii stabilite de Consiliul Concurentei (CC) in discutia avuta, la sfirsitul saptaminii trecute, la Guvern, cu premierul Emil Boc, spunindu-i acestuia ca, in opinia companiei, decizia este exagerata si ca o vor contesta in instanta. Premierul Emil Boc si reprezentantii Vodafone au avut la Palatul Victoria, o intilnire al carei principal subiect a fost legat de planurile de investitii ale companiei in Romania. Surse oficiale au ca reprezentantii Vodafone au ridicat in discutie si problema amenzii primite de la Consiliul Concurentei. "Reprezentantii Vodafone au ridicat problema amenzii primite de la Consiliul Concurentei si i-au spus premierului ca, in opinia companiei, decizia este exagerata si va fi contestata in instanta", au aratat sursele. Potrivit acestora, premierul a luat nota de pozitia Vodafone, fara sa raspunda. In luna februarie, Consiliul Concurentei a amendat Orange Romania si Vodafone Romania cu 63 milioane de euro, pentru abuz de pozitie dominanta. Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro, reprezentind putin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor in 2010. Presedintele Consiliului, Bogdan Chiritoiu, a declarat atunci ca aceasta este cea mai mare amenda decisa de institutie de la infiintare si ca operatorii au dreptul sa conteste in justitie. Investigatia CC a fost declansata in anul 2006, ca urmare a unei plingeri depusa de Netmaster Communications SRL si are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savirsit de catre Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie. Netmaster Communications a reclamat faptul ca o parte dintre apelurile internationale ale clientilor sai fusesera blocate de Orange, Vodafone si Romtelecom. In prezent, Netmaster Communications nu mai exista, fiind radiata (fuziune prin absorbtie), iar ultima inregistrare la Oficiul National al Registrul Comertului (ONRC) este data din 30 septembrie 2008. Reprezentantii Vodafone Romania au anuntat, in luna februarie, ca vor contesta decizia Consiliului Concurentei, aratindu-se "surprinsi si dezamagiti" de decizia Consiliului Concurentei. "Sintem surprinsi si dezamagiti de decizia anuntata de Consiliul Concurentei in investigatia privind abuzul de pozitie dominanta fata de operatorul Netmaster Communications", a transmis Vodafone Romania.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.